Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
17:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

36. Novosadska kritična masa - Biciklistička staza nije parking mesto!

36. Novosadska kritična masa - Biciklistička staza nije parking mesto!

Paukom protiv Jahaca

Ova Kriticna masa se bori protiv jedne ne bas endemske vrste, a oni se zovu Jahaci bici staza iliti skraceno, Jahaci. Kako nailazi sunce, tako raste broj biciklista i -kinja, i umesto opustene voznjice do posla, skole, pijace, muzeja i biblioteke (ajde dobro da se ne lazemo, i do kafane), novosadski biciklisti se nerviraju. Zasto, pitate se? Jer se na svakih nekoliko metara (skoro pa) zapucaju u vozilo ciji je vlasnik pobrkao loncice pa umesto da parkira na parkingu, on lepo posadi svoj auto na biciklisticku stazu.

Kako ova borba izgleda?

1. Dodji na Kriticnu masu
2. Ponesi transparent sa brojem telefona Pauka
3. Provozaj se
4. Memorisi broj Pauka
5. U narednih mesec dana, svaki put, ne bilo ti tesko, kada vidis Jahaca, pozovi Pauka. Jednostavno.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!