Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

40 kn

2. Lastin uspon na Ivanščicu

U organizaciji BK Lastavica iz Zlatara u subotu, 16. svibnja 2015. godine održat će se MTB rekreativni uspon (HCr) pod nazivom ”2. Lastin uspon na Ivanščicu 2015.”.

Usponu će prethoditi 3 kola rekreativne MTB – lige Ivanščica u organizaciji BK Maraton iz Novog Marofa i BK Lastavica iz Zlatara, a završno 4. kolo će se održati paralelno s Lastinim usponom. Sudjelovanje na Lastinom usponu nije uvjetovano prethodnim sudjelovanjem na MTB – ligi Ivanščica.

Mjesto okupljanja: Parkiralište iza trgovine ”Trgocentar” u centru Zlatara, kod crkve, gdje će se obavljati prijave i podjela startnih brojeva, od 8:30 do 9:30 h.

Start i cilj: Centar Zlatara, kod crkve (176 mnv) (46.093029, 16.078145), vrh Ivanščice (1060 mnv).

Start uspona je u 10:00 h, a na startnu poziciju svi sudionici moraju doći najkasnije 15 minuta prije starta. Proglašenje pobjednika Lastinog uspona i MTB lige-Ivanščica je u 14:00 h kod planinarskog doma Pasarićeva kuća na vrhu Ivanščice.

Predprijave: Obavezno putem web obrasca na www.bk-lastavica.hr do petka, 15. svibnja 2015. do 12 h. Odjave su moguće do petka, 15. svibnja do 12 h, na e-mail: info@bk-lastavica.hr. Pregled predprijava bit će objavljen na službenoj stranici BK Lastavice.

Startnina: Za natjecatelje u predprijavi 40,00 kn, a na dan uspona 80,00 kn. Startnina se uplaćuje na dan uspona, prilikom podjele startnih brojeva.
U startninu je uključena okrijepa na dvije stanice, obrok i piće u planinarskom domu te prijevoz prtljage do vrha.

Kategorije:

– Muški: do 18 (1997. godište i mlađi)
od 18 do 29 (1996. do 1986. godište)
iznad 30 (1985. godište i stariji)
– Žene: apsolutno

Nagrade: Novčane nagrade za prva 3 apsolutna mjesta za muškarce i prva tri mjesta za žene (300/200/100 kn). Za najbrže vozače u dvije kategorije posebno bit će podijeljene praktične nagrade sponzora i medalje. Osvojene nagrade (medalje, novčane nagrade i nagrade sponzora) sudionici mogu preuzeti isključivo osobno na ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjeli nagrada.

Napomena: Sudionici Lastinog uspona koji sudjeluju i u bodovanju za MTB-ligu Ivanščica na dan uspona, neka to naglase prilikom prijave i podjele startnih brojeva. Više o MTB-ligi Ivanščica na: www.bk-maraton.hr i www.bk-lastavica.hr

Opći propisi:

Svi sudionici uspona moraju u svakom trenutku nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Sudionici uspona voze na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi.

Trasa uspona na nekim mjestima prolazi javnim prometnicama pa se sudionici mole da se pridržavaju prometnih pravila koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama RH.

Organizator osigurava pratnju sanitetskog vozila i liječnika tijekom uspona.

Organizator se obvezuje osigurati stazu i sve ostale uvjete zaključno do 15:00 h. Svi sudionici koji zaostanu na stazi izvan tog vremena neće biti uključeni u rezultat.

Uspon se održava neovisno o meteorološkim uvjetima.

Natjecatelji preuzimanjem startnih brojeva potvrđuju pristanak na uvjete ovih propozicija te da će uspon voziti u skladu s njima i poštovati upute organizatora.

Organizator zadržava pravo promjene propozicija, a shodno meteorološkim uvjetima, i promjene manjih dijelova staze.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!