Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
09:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklijada San Rocco 2015.

Avanturist ste u duši. Volite istarsko podneblje, ljude, kulturu i tradicionalne specijalitete. Imate mountain bike, kacigu i rezervnu zračnicu. Ne znate što biste radili 15.08.?

Ne tražite dalje jer mi imamo biciklijadu koja je skrojena upravo po vašem ukusu!

Biciklijada San Rocco u slavu Sv. Roka, zaštitnika Brtonigle, pružit će vam užitak bicikliranja u prijestolnici vina i istarske gastronomije.

Na stazi dugačkoj 25 kilometara uživat ćete u ljepoti i energiji koju nesebično pruža zelena brežuljkasta priroda Istre. Ako ste ljubitelj vina, oduševit će vas činjenica da područje Brtonigle leži na sve četiri vrste istarske zemlje - crvenoj, crnoj, sivoj i bijeloj što vinima daje poseban karakter.

Polazi se iz Brtonigle, ispred turističkog ureda i nastavlja se prema mjestu Kršin, Bracanija, prirodnom parku Škarline, Novoj Vasi, Čendaki i Medelini, nakon kojih vas u Stanciji Drušković čeka okrjepa na tradicionalnom seoskom gospodarstvu. Biciklirajući dalje preko Turina, Marinčića, Fiorina, Balbija stići ćete u Radine. Put preko Radina odvest će vas natrag u Brtoniglu.

Na kraju staze dočekat će vas zasluženi ručak, a po želji možete nastaviti uživati u svim doživljajima koje vam pruža Brtonigla.

Pripremite svoje najsvečanije biciklističko odijelo i avanturistički obilježite proslavu Sv. Roka u Brtonigli!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!