Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
12:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

XX Critical Mass i Podgorički Energetski dani

Podgorički Energetski dani se ove godine obilježavaju od 21. do 25. aprila pod sloganom „Zajedno za energetski održivu Podgoricu“.

U saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju GIZ i Glavnim gradom, a u sklopu energetskih dana Podgorice, NVO Biciklo.me, uz podršku brojnih prijatelja, pored uobičajene mjesečne Critical Mass vožnje organizuje još niz aktivnosti.

U petak, 24. aprila, sa početkom u 10:00 sati, na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici će biti održana cjelodnevna radionica „Od Titograda do ciklograda“, na temu održive urbane mobilnosti kao principa održivog grada. Na ovu temu će studenti Arhitektonskog fakulteta (AF) i Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU) dati rješenja za uređenje gradskog prostora za bicikliste na planiranim koridorima, čiji je početak izgradnje najavljen za ovu godinu.

Paralelno sa radionicom, od 16:00 do 22:00 sata istog dana, u tržnom centru Delta City će se održati sajam povodom Energetskih dana, na kojem ćemo predstaviti našu organizaciju i gdje će zainteresovani građani moći da se učlane.

U subotu, 25. aprila je, jubilarni, 20. Critical Mass. Ovaj put vožnja je zamišljena kao dio većeg događaja. Okupljanje počinje u 11:00 sati na Trgu Republike gdje će za prisutne, pored uobičajenih aktivnosti, biti ponuđena besplatna usluga servisiranja bicikala od strane servisera Tempa.

Nakon vožnje, koja počinje u 12:00 časova i trajaće 40-tak minuta, ispred Gradske biblioteke „Radosav Ljumović“, Biciklo.me će organizovati biciklističku školu za početnike pod nazivom „Daj krug“. Pozivamo sve ljude koji nemaju priliku da voze bicikl da dođu i „uhvate krug“ sa našim aktivistima. Akcijom „Daj krug“ želimo da podelimo osjećaj vožnje bicikla sa zainteresovanima. Posebno su dobrodošli oni koji ne umiju da voze bicikli, kao i ljudi koji ne voze iz razloga što se ne osjećaju bezbjedno.

Da bi čitav događaj bio zapamćen i ovjekovčen lijepim fotografijama pobrinuće se PhotoCG. Svoj doprinos razvoju biciklizma možete dati popunjavanjem ankete koju su pripremili naši prijatelji iz DeFacto Consultancy (anketa je u pripremi i biće uskoro objavljena). Oni će u subotu napraviti specijalnu anketu o Critical Mass događaju.

Skup će logistički pomoći Alan Ford pivnica i restoran, a da bi sve bilo veselije pobrinuće se bend „Leb i sir“, koji će napraviti svirku za prisutne poklonike dvotočkaša.

Za potrebe ovog događaja će na nekoliko sati biti zabranjen motorni saobraćaj u dijelu Bokeške (od bulevara Stanka Dragojevića do ulice Slobode) i dijelu Njegoševe ulice (od gradske biblioteke do bulevara Ivana Crnojevića). Svim zainteresovanima će biti na raspolaganju ljude iz naše organizacije i njihova bicikla. Očekujemo dobro druženje, kao i uvijek!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!