(ponedjeljak)
06:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

28 dana

ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklom na posao - Love to Ride - Zagreb 2015.

Što je Love to Ride Zagreb?

Love to Ride Zagreb je besplatna, zabavna, natjecateljska platforma kroz koju se mogu međusobno natjecati organizacije, ali i pojedinci, u povećanju broja ljudi koji tijekom trajanja kampanje isprobavaju bicikl i iskušavaju prednosti i koristi vožnje bicikla.

Stranica je puna alata, savjeta i trikova za povećati broj sudionika koji bicikliraju - a stalno će se tijekom kampanje puniti i novim sadržajima.
Kako stvar funkcionira?

Poznato je da pojedinac od vožnje bicikla ima ogromne prednosti i pozitivne učinke za svoje zdravlje, raspoloženje, novčanik i svašta drugo. Međutim, da bi se te prednosti iskoristile, nužan uvjet je da se uopće sjedne na bicikl! Kampanja Biciklom na posao na različite načine cilja na različite skupine: od potpunih nebiciklista, preko onih koji voze povremeno, do onih kojima je to redovno prijevozno sredstvo. Za svakoga imamo ponešto i svatko može još malo napredovati. Oni koji nikako i odavno ne voze bicikl imaju pred sobom najdulji put do ove zdrave navike, ali zato smo za njih zamislili najlakši zadatak: sjesti na bicikl bilo kad tijekom cijele kampanje i voziti bickl samo 10 minuta! Možda djeluje smiješno, ali činjenica je da su mnogi naši kolege već i zaboravili kako je to uopće voziti bicikl. Možda su si stvorili sliku u glavi da je to preteško, da su prestari, da se više ne sjećaju... Uvjerit će se je li to istina ili nije ako ih uspijete nagovoriti da samo na 10 minuta propedaliraju po parkiralištu oko posla. Nikad ne znate, možda već sljedeći tjedan nađete njihov novi bicikl parkiran pored svog?

Osim njih, i povremeni biciklisti imaju neki svoj razlog zašto ne bicikliraju češće. Mi ćemo kroz ovu stranicu pružiti motivaciju i savjete kako da prebrode svoja ograničenja i limite.

Oni koji bicikl ionako voze stalno i svuda, bit će zainteresirani da im se na putu do posla pridruže neka nova lica. Ako već ne mogu povećati vlastiti udio putovanja biciklom na posao, vjerojatno će ih zanimati da potaknu pokojeg kolegu s posla i zaraze ga ovom lijepom rekreacijom!

Love to Ride je platforma kroz koju možeš pratiti vlastitu vožnju tijekom cijelog trajanja kampanje, a i duže. Na stranici se može pronaći savjete, izvore, preporuke vezane uz vožnju, kao i svjedočanstva i razloge za vožnju drugih sudionika. Isto tako, kroz stranicu se može pozvati prijatelje i obitelj da se također pridruže izazovu i prošire radosnu vijest o bicikliranju kao načinu kretanja!

Korisnici ove stranice su ujedno i njeni partneri i promotori - ako to žele biti!


Koje koristi organizacija ima od toga što zaposlenici bicikliraju?

Svaki korisnik može svoje vožnje i napredak pratiti samostalno, ali može prijaviti i ekipu pod imenom organizacije za koju radi. Tako se svaki idući kolega s posla može pridružiti svojoj ekipi ili čak odjelu unutar organizacije. Kolege se kroz ovu stranicu mogu međusobno poticati, natjecati i uspoređivati. Zajedno mogu nastojati povećati broj zaposlenih koji sudjeluju u kampanji i isprobali su voziti bicikl, čime se organizacija penje na rang-listi najbiciklističkijih organizacija unutar svoje kategorije po broju zaposlenika.

Postoji više razloga zašto bi organizaciji moglo biti interesantno da zaposlenici sudjeluju u kampanji:

Besplatno je
Zabavna aktivnost koja može uključiti sve zaposlene
Prijateljsko natjecanje među odjelima na poslu, ali i u odnosu na druge organizacije i odjele
Lijepe nagrade za sudionike

Kako sudjelovati?

Prati ova četiri koraka

Registriraj se Besplatno je.
Vozi bicikl najmanje 10 minuta
Pridruži se ekipi s posla i zabilježi svoju vožnju. Reci i drugima za izazov!
Osvoji nagrade!

Veličine timova - kategorije

Organizacije i odjeli se natječu u kategorijama sortiranima po veličini, kako bi imali podjednak napredak kad dobiju novog sudionika: 500+ zaposlenih, 200-499 zaposlenih, 50-199 zaposlenih, 20-49 zaposlenih, 7-19 zaposlenih, 3-6 zaposlenih.


Nemaš bicikl?

Ne brini! Možemo ti pomoći. Ili kroz suradnju sa servisom za iznajmljivanje javnih bicikala ili kroz posudbu na neki drugi način. Javi nam se, pomoći ćemo!


Osvoji nagrade

Do kraja kampanje ćemo svako malo dijeliti neke nagrade! Zasad neka ostane tajna, ali prati naše obavijesti...
Još pitanja?

Javi se na info@sindikatbiciklista.hr

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
WEB BICIKLIJADE www.lovetoride.net/zagreb