Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

BRM 200 km Selce 2015.

Start i cilj je s glavnog kupališta u Selcu, kod Coctail bara „Tunar“, ispred Hotela Slaven u 9:00 sati u subotu 6. lipnja 2015.

Pedalirat ćemo istom trasom kao i lani, dakle preko Crikvenice dolazimo u vinodolsko zaleđe i dalje kroz naselje Tribalj, poznato po Hidrocentrali Tribalj i akumulacijskom jezeru (u kojem se akumulira voda koja slobodnim padom dolazi iz Fužina i jezera Bajer i na taj način pogoni turbine hidrocentrale) te dolazimo do Drivenika, a potom do poznatog sjecišta putova – Križišća. Dalje trasa vodi preko Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva do čvora Sv. Kuzam na riječkoj obilaznici, od kojeg se spuštamo u mjesto Dragu. Po ulasku u Rijeku, tzv. petrolejskom cestom, koja mostom presijeca kanjon Riječine, penjemo se prema Saršonima, gdje skrećemo desno prema Trnovici i spuštamo se do Donjeg Jelenja i Dražica, gdje je na benzinskoj stanici „Petrol“ prva kontrolna točka.

Nakon toga, trasom povijesne ceste Lujzijane penjemo se do prijevoja Gornje Jelenje (881 m n/m), potom se pored jezera Bajer spuštamo do Fužina i druge kontrolne točke u caffe baru „Tren“. Iz Fužina cesta nas vodi prema naselju Lič i ličkom polju te vodi kroz šumu do visoravni Pleteno gdje skrećemo lijevo na glavnu cestu Novi Vinodolski-Ogulin (označeno narančastom strelicom, budući nema putokaza), a onda odmah desno prema zaseoku Mataija Draga i Vidikovcu Sviba. Cijela cesta, od visoravni Pleteno do naselja Krmpote predstavlja vidikovac, smještena je ispod obronaka Male i Velike Svibe i s prekrasnim pogledom na obalna naselja vinodolske općine, Kvarnerski zaljev i otoke, Velebit i Učku. Uz vjetroelektrane ulazimo u ličko-senjsku županiju i kroz Alan, Krivi put i Prokike izlazimo desno na cestu Brinje-Žuta Lokva i dolazimo do treće kontrolne točke u restoranu „Gacka dolina“.

Po okrijepi i potvrdi kartona krećemo prema prijevoju Vratnik (700 m n/m) te se, svim hrvatskim randonerima poznatim spustom, spuštamo u Senj i dalje jadranskom magistralom preko Klenovice i Novog Vinodolskog dolazimo do južnog ulaza u Selce, gdje nastavljamo magistralom ravno do Crikvenice, u kojoj radimo krug po centru do Dvorca Kaštel, uz koji skrećemo Šetalištem Vladimira Nazora, tzv. šetnicom zdravlja uz more sve do Selca i cilja u coctail baru Tunar.

Ukupno 203 km uz oko 3000 m visinaca. Vremensko ograničenje je 13:30 sati, tako da ćemo Vas na cilju u Coctail baru Tunar u Selcu čekati do 22:30 sati.

Svaki sudionik mora imati kacigu, a prednja bijela i stražnja crvena svjetla uz reflektirajući prsluk ili trake su obavezni dio opreme za noćni dio vožnje ili u uvjetima slabe vidljivosti. Breveto će se voziti po svim vremenskim uvjetima. Budući se početkom lipnja turistička sezona u Selcu zakuhtava, predlažemo dolazak na start barem 30-tak minuta prije polaska radi pravovremenog pronalaska parkirnog mjesta i obavljanja formalnosti. U ulicama Andrije Antića i Maršala Tita, koje su neposrednoj blizini starta, parkiranje se ne naplaćuje. Iza Hotela Slaven postoji uređeno i ograđeno parkiralište uz naplatu – cijena 50,00 kuna po danu.

Vidimo se na startu!

Prijave

startnina iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku, može se naručiti medalja za 70 kuna. Prijaviti se možete zaključno do 5. lipnja 2015. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE203 km
WEB BICIKLIJADE randonneurs.bksvn.hr/2015/06/01/najava-brm-200-...