Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Bike p(ART)y 2013.

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Kulturno kreativnog centra Pixel u svibnju je održan prvi koprivnički Street art festival. Organizatorice festivala su ma-MUZE, kreativni dvojac kojeg čine Maša Zamljačanec i Andreja Salajec (inače kreatorice kulturnog programa u Kkc Pixel). Festival je obuhvatio izložbu u Kkc Pixel, niz predavanja o ovoj vrsti umjetnosti, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova o street artu, a kulminirao je oslikavanjem koprivničkih fasada. Nekoliko afirmiranih umjetnika street art scene oslikalo je zidove Srednje škole Koprivnica: Oko (Zg), Chez (Zg), Auks (Os) i Hans (Kc). Oslikavanje se nastavilo na zidovima Doma mladih, za što su ma-MUZE odabrale koprivničkog slikara Zvonimira Haramiju Hansa. Također je u sklopu programa predstavljen street art u naših susjeda – Maribora, Beograda i Sarajeva.

Cilj festivala je osvjestiti građane, a posebno koprivničku mladež, za vantradicionalne oblike kulture, ali isto tako doprinijeti uređenju grada upravo kulturom mladih. Želja ma-MUZA je potaknuti mlade na kulturnu angažiranost i da Street art festival, u tom smislu, preraste u tradiciju grada.

Festival će završiti biciklijadom Bike p(ART)y, čiji će sudionici proći rutom na kojoj mogu vidjeti izrađene murale, a u sklopu iste posjetiti će i nekoliko izložaba u Koprivnici i okolici. Biciklijada će se održati u nedjelju 2. lipnja

Okupljanje je u KKC Pixel od 9:00h
pokret u 10:00h

Polazište: Kulturno Kreativni centar Pixel, Trg mladosti 18, Koprivnica

1. postaja Srednja škola Koprivnica
Izložba na otvorenom - Oslici izrađeni tjekom Street Art festivala

2. postaja Spomen područje Danica

3. postaja Peteranec - Galerija kipara Ivana Sabolića

4. postaja Hlebine - galerija naivne umjetnosti Hlebine

Povratak KKC Pixel

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!