(subota)
16:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

54. Beogradska Kritična masa: Nasip nije autoput - nastavljamo!

Ruta:http://ridewithgps.com/routes/10459695

Nastavljamo bitku za Savski nasip! Sve su češće pritužbe biciklista koji bivaju bukvalno izgurani sa nasipa od strane bahatih vozača. Većina građana novobeogradskih blokova pored Save više i ne pomišlja na šetnju ili vožnju bicikla na tom delu nasipa.
Takođe, u pitanju je i jedna od rekreativnih biciklističkih ruta koje su obeležene 2014. godine od strane UNDP i CEP, a uz podršku Grada odnosno Sekretarijata za saobraćaj, što znači da je biciklistima mesto na ovom nasipu.
Nejasno je iz kog razloga Grad Beograd, odnosno Beogradvode i Sekretarijat za saobraćaj ignorišu konstatno kršenje zabrane saobraćaja na Savskom nasipu?
I podred dopisa nadležne inspekcije u kome se Sekretarijatu za saobraćaj , tačnije Direkciji za puteve nalaže da postavi nelegalno uklonjeni znak zabrane saobraćaja , do današnjeg dana to nije urađeno.
Prema članu 133. Zakona o vodama, nasipom je zabranjen saobraćaj motornih vozila, tako da ne razumemo o čemu se ovde zapravo radi? Iz kog razloga preduzeće Beogradvode koje je nadležno za nasip toleriše kršenje zakona?
Nekolicina privilegovanih građana otima javno dobro od pešaka i biciklista, i da stvar bude gora, pri tome ga još i uništava. Na licu mesta se jasno može videti da je zbog prelaska natovarenih kamiona kruna nasipa ulegnuta skoro pola metra.
Zbog toga, okupljamo se na Trgu Republike i ponovo završavamo Kritičnu masu na Savskom nasipu, da pošaljemo poruku Gradskoj upravi da nas ima i nećemo tolerisati kršenje naših prava i ugrožavanje od strane bahatih i neodgovornih pojedinaca!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 12 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/429869113867779...