(subota)
09:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

2 dana

ORGANIZATOR Kontakt:

Weekend bike gourmet tour 2015.

Prijave Hotel Park, Rovinj

Prvi dan biciklijade u subotu starta u 9.30 sati s bivše željezničke stanice. Uređenom bike stazom Limes i biciklističko -pješačkom stazom Basilica na sjevernom dijelu grada krećemo se preko područja Mondelaco, uz crkvice sv. Tomo i sv. Proto dolazimo do vidikovca iznad Limskog kanala. Nakon prve pauze slijedi vožnja preko Rovinjskog Sela, mjesta Žuntići, Sošići, Brajkovići do stancije Golaš i vinarije San Tommaso. Nakon ručka, put nas vodi do Bala iz kojeg nastavljamo preko područja San Polo, stancije Garzzoto, kamenoloma Španidiga natrag do početne točke - bivše željezničke stanice.

Staza je zanimljiva, raznolika i apsolutno pogodna za sve uzraste.

Što se tiče drugog dana, biciklijada starta u 10 sati s poznatog polazišta, i nešto je kraća.

Put nas vodi preko područja Mondelaco, Capolongo i Turnina do Rovinjskog Sela, iz kojeg se nakon stanke nastavlja vožnja stazom kažuna, preko Šorića do Pižanovca i posjeta aromatičnom parku "Histria Aromatica". Nakon ručka uslijedit će vožnja preko Čubani, Španidige, preko Kuva i park šume Zlatni rt do gradske rive,

Prvog dana bicikliranja imat ćemo četiri, a drugog tri gurmanska punkta.

Tako će prva postaja biti smještena na Vidikovcu Limski kanal (Caffe Lesa), gdje će bicikliste dočekati s voćem, poveticama, kroštulama, ovčjim sirom, kobasicama.
Druga okrjepa na putu je stancija Golaš, odnosno vinarija San Tommaso s istarskom maneštrom i domaćom kobasicom, naravno uz vino, dok će Bale i uljara Grubić, ponuditi degustaciju tri vrsta ulja i ovčjeg sira.
Prvi dan završava u restoranu Feral, koji nudi bogat i šarolik meni, objašnjava Deković, dodajući i da će drugi dan biti ispunjen užicima za nepce, koji startaju fažoladom na seljanski u Rovinjskom Selu, nastavljaju se u Pižanovcu domaćim pljukancima s pancetom, a završavaju u Polarima u konobi "Barba Danilo" koja također nudi sijaset gurmanskih delicija.

za ovu je pustolovinu, uz ispravnu biciklu jedino potrebna dobra volja.

za ostale, eventualne probleme pobrinut će se prateća služba koja će biciklistima biti na raspolaganju oba dana.

Sada je na rekreativcima samo da izaberu- paket aranžman ili program bez hotelskog smještaja koji za dvodnevno gastro/bicikliranje iznosi 460 (2 dana), odnosno 250 kuna po danu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!