(subota)
12:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Kineski Critical u znak zahvalnosti za donaciju 1. staze

Dragi naši biciklisti i biciklistkinje,

Došlo je vrijeme da i Podgorica ima svoju biciklističku infrastrukturu. Kao što vam je vjerovatno poznato, prva biciklistička staza se proteže od Tološke šumice do nekadašnjeg hotela Crna Gora u centru grada. Njena upotreba će najbolje pokazati da li je i gdje se griješilo tokom izgradnje, pa se nadamo da ćemo novostečena iskustva primjeniti na infrastrukturi koja će se tek graditi. Veliku zahvalnost izražavamo ambasadi NR Kine u Podgorici koja je donirala sredstva za izgradnju ove staze i zbog toga ovaj Critical Mass vozimo kao znak zahvalnosti našim dobročiniteljima.

Vjerovatno je većina vas isprobala novu stazu, pa ćemo XXVII Critical Mass djelimično voziti maršrutom staze koja je planirana da se gradi od Gorice do Zabjela. Očekujemo da će novac biti uskoro obezbijeđen i početi izgradnja.

Ova vožnja je planirana za subotu 28. novembar, a počeće kao i obično sa Trga Republike u 12:00.

Ostaje nam da vas podsjetimo na to da je novoizgrađena staza jednosmjerna i da treba pratiti signalizaciju kako ne bi ugrožavali ostale bicikliste, pa i sebe. Budimo tolerantni prema pješacima koji još nijesu navikli na postojanje ove, za naš grad, novotarije. Najbolji primjer korištenja nove infrastrukture bi trebalo da budemo mi, koji ćemo naše sugrađane i neznavene bicikliste edukovati u pogledu njenog korištenja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE8 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/863874123711509...