Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
17:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

6. Čačanska kritična masa

6. Čačanska Kritična masa je zajednička (masovna) biciklistička vožnja koja ima cilj da promoviše biciklistički saobraćaj, bicikl kao ekološko i zdravo prevozno sredstvo kao i da skrene pažnju na probleme sa kojima se biciklisti susreću u svakodnevnom saobraćaju.
Vozi se gradskim ulicama po ruti koja je unapred isplanirana, dužina vožnje je do 10 km dok je brzina kretanja ograničena kako bi svi učesnici mogli da prate a grupa bila kompaktna, te vožnja nema takmičarski karakter. Učesnici Kritične mase su u obavezi da poštuju saobraćajne propise i da voze desnom stranom puta. Ove godine kritičnu mase mase vozimo bez obezbeđenja uz napomenu da svako odgovara za sebe.

Program:
16:40 do 17:00h - okupljanje u parku kod autobuske stanice, podela nalepnica za bicikle sa obeležjem 1. Čačanske Krititične mase
17:00 do 17:30h - Vožnja sledećim ulicama: Devet Jugovića, Cara Lazara, Kneza Miloša, Sedmi Juli, Bulevar Vuka Karadžića, Miroljuba Matijevića, Vladike Nikolaja, Vojvode Stepe, Gospodar Jovanova, Župana Stracimira
17:30 do 17:40h - gradski trg. zajedničko fotografisanje

Ove godine kritičnu masu vozimo bez obezbeđenja uz napomenu da svako odgovara za sebe. Učesnici Kritične mase su u obavezi da poštuju saobraćajne propise, semafore i da voze desnom stranom puta.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE8 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/240128579671821...