Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklijada Na Stazi Tolerancije

Kladanj - Muška voda - Vrh Konjuha - Kladanj
duzina 46.73km,
min 550m - max 1335m (803m uspon)
XC 6/10

Biciklistički klub Kladanj u nedjelju 22. 05. 2016. godine organizuje biciklijadu na stazi tolerancije. Biciklijada je rekreativnog karatktera i dionica na kojoj će se voziti je veoma zahtjevna i prilagođena učesnicima od 15 godina starosti pa naviše. Vozi se na relaciji Kladanj - Hotel Muška voda - Vrh Konjuha - Kladanj u dužini od 45 km.
ZA SVE UREDNO PRIJAVLJENE UČESNIKE OBEZBIJEĐEN JE RUDARSKI RUČAK U OBJEKTU DOO "RUDAR" TUZLA NA KONJUHU KOD RUDNIKA MAGNEZITA!

Prijave na dan održavanja biciklijade. Okupljanje učesnika je planirano za 09:00 sati u parku ispred zgrade općine Kladanj, a start biciklijade je planiran za 10:00.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Napomena: Svi učesnici se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator biciklijade (BK "Kladanj") se ni na koji način ne obavezuje bilo čime prema učesnicima biciklijade osim tehničke organizacije na relaciji kuda učesnici voze. Prijavom na biciklijadu prihvatate pomenute uslove i obavezujete se da ćete poštovati upute članova kluba. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje roditelja-staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

Preporučuje se svim učesnicima upotreba zaštitne opreme, naročito biciklističke kacige.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE47 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/117057526297651...