(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

4. Biciklijada “Stazama slobode Bužim 2013″

Rekreativno biciklistički klub Japod u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti 4. put po redu organizira već tradicionalnu biciklijadu pod nazivom “Stazama slobode -Bužim 2013″ u spomen na najbolje sinove Bosne i Hercegovine koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine,a posebno danasnjeg Unsko-sanskog kantona.

Manifestacija je i ove godine u sklopu slobodarskih dana Bužima,gdje se ovom prilikom zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji. Zahvaljujemo se svim klubovima sa Unsko-sanskog kantona koji su uzeli učešće u ovoj manifestaciji protekle tri godine i pozivamo ih i ove godine da se kroz druženje,vožnju još više zbližimo i surađujemo, baš onako kako su to radili najbolji sinovi BiH u periodu kada je bilo najteže.

Biciklijada starta 11.08.2013 godine iz Bihaća sa Gradskog trga u 10:00 sati

Relacija je Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka-Čava-Bužim-Konjodor -Cazin-Bihać

Po dolazku u Buzim je posjeta turbetu rahmetli komadanta Izeta Nanića,pa onda ručak ,odmor i povratak preko Konjodora -Cazina za Bihać.

Razlika od predhodnih godina je u tome što se ide i vraća biciklima,za razliku od prijašnjih biciklijada kada je bio i prevoz za Bihać.

Rekreativno biciklistički klub Japod će u skladu sa svojim mogućnostima obezbjediti okrepe,a ako budemo šta više u mogućnosti putem www.rbk-japod.org bicete obavjesteni.

Moguće su izmjene u toku organizacije vezane za ručak u Bužimu,a li o tome će svi učesnici biti na vrijeme obavijesteni.

Molimo sve one koji žele da učestvuju na ovoj biciklijadi da se prijave online,jer samo oni koji se prijave online bice omogućen ručak,jer zbog limitiranja u sredstvima primorani smo da znamo tacan broj učesnika.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!