Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

21. Sevniški kolesarski maraton ob Savi

21. Sevniški kolesarski maraton ob Savi, nedelja 29.05. ob 10.00 Športni dom Sevnica – pri bazenu, prehaja na prenovljeni trasi. Že naslov razkriva , da se bo odvijal ob strugi Save. Kolesarili bomo po obeh bregovih Save, jo prečkali, ter na trasi velikega maratona zavili še v bližnje hribovje na dolenjskem in tudi štajerskem delu občine. S samo traso želimo praktično pokazati odlične možnosti za lahkotno in družinsko rekreacijo na kolesu. Tudi za bolje pripravljene je dolžina in zahtevnost velikega maratona s 65 kilometri in 700 m višinske razlike zadosten izziv. V trasah je vključena raba izgrajene namenske kolesarske infrastrukture, kot dobrodošla izbira poleg malo prometnih lokalnih cest, za varnejše kolesarske užitke.

Organizatorji želimo s prireditvijo zbrati “staro in mlado” na množičnem rekreacijskem dogodku. Sevniški kolesarski maraton ob Savi je priložnost za druženje z znanim izzivom tako za družine, prijatelje, društva, kot rekreativne kolesarje. …. . Da mislimo resno privabiti vse, kateri sprejmete izziv in nekaj pravil skupinske in organizirane vožnje, so naši argumenti sledeči:

Startnina odrasli : 10 €

Startnina otroci do 15 let : 5 €

Družina – otroci do 18 let : 25 €Skupaj s sponzorji vam na dogodku nudimo in zagotavljamo:

– javno in organizirano prireditev po za to zahtevanih merilih

– dobro označen potek kolesarjenja s tremi okrepčilni postajami

– pomoč redarjev, spremljavo in spremljavo nujne pomoči

– dober obrok po zaključku ( catering Sava avto

testenine s piščancem in zelenjavo)

– pijačo po izbiri

– spominsko medaljo za opravljen izziv

– posebne nagrade organizatorja

– sladoled za otroke

– in presenečenje za vse udeleženceDružinski maraton: 28 km , 120 nmv: Sevnica-Orehovo-Breg-Loka pri Zidanem mostu- Radeče železniška postaja (obrat in okrepčevalnica- voda, športni napitek, banane, prigrizki)- Loka pri Zidanem mostu-Breg-Šmarčna-Kompolje-Boštanj-SevnicaVeliki maraton 65 km, 700 nmv: Sevnica-Orehovo-Breg-Loka pri Zidanem mostu- Radeče-Šmarčna-Kompolje-Boštanj-Impoljca-Studenec(okrepčevalnica- voda, športni napitek, banane, prigrizki)-Zavratec-Blanca most-Blanca-Poklek-Trnovec (okrepčevalnica- voda, športni napitek, prigrizki) -Lončarjev dol-SevnicaŠe vedno smo vas dolžni opozoriti , da s prijavo sprejemate pogoje udeležbe na lastno odgovornost do sebe in ostalih udeležencev v prometu. Maraton poteka brez zapore cest ob rednem cestnem prometu. Udeleženci so dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 28 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/112818865389861...