Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(utorak)
00:01
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklom na poso 2016.

Ovaj dan, cijeli svijet putuje biciklom na posao. Koliko se nas može odlučiti da barem jedan dan zamijeni svoje prijevozno sredstvo biciklom?

Po prvi put učestvujemo u globalnoj kampanji i imamo priliku pokazati da je Sarajevo zaista na dobrom putu da postane biciklistički grad. Zato, bicikle među noge i uživajte!

...Ali, ima i twist:

Sama prijava ne znači ništa, akcija je bitna - odvezite se 10. maja na poso biciklom i to dokažite nekakvom fotkom, kratkim videom, logom sa Strave ili druge aplikacije, ili snimite animirani film - sve je dozvoljeno :)

Šerujte taj dokaz sa nama uz hashtag #zabajkovitosarajevo bilo na eventu, bilo na vašem zidu. Najkreativnijima poklanjamo nešto Giro :)

Ali ne zaboravite - neka vas poklon ne tjera da učestvujete, nego uživajte u vožnji i pošaljite sa nama poruku da Sarajevo zaslužuje puno bolje od onog što danas imamo na ulicama!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!