Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

10 dana

KOTIZACIJA

- - - -

4. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

Ultramaraton se održava u osam etapa od 02.do 10. kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 140 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine.

Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Ruta kojom biciklisti prolaze je kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Slavonski Brod, Okučani, Glina,Sisak, Petrinja, Lovinac, Gračac, Kašić, Zadar, Dubrovnik.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

Udrugu su osnovali branitelji i njihova djeca. Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja i Dan domovinske zahvalnosti. Budući da se Udruga financira isključivo donacijama, konačni broj vozača ovisi o prikupljenim sredstvima.

Ruta biciklističkog ultramaratona

01. dan 02.08. Vukovar - Slavonski Brod - Okučani
02. dan 03.08. Okučani - Popovača - Sisak - Vojnić
03. dan 04.08. Vojnić - Slunj
04. dan 05.08. Slunj sudjelovanje u proslavi Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti
05. dan 06.08. Slunj - Sv.Rok
06. dan 07.08. Sv.Rok - Gračac - Obrovac - Zadar - Sukošan
07. dan 08.08. Sukošan - Šibenik - Split
08. dan 09.08. Split - Makarska - Ploče
09. dan 10.08. Ploče - Dubrovnik
10. dan 11.08. Povratak iz Dubrovnika u Sl.Brod

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!