Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
13:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

XCM Herzegovina 2016. rekreativno

Biciklistički klub Mostar i Biciklistički savez BiH, u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“, Udrugom “Herzegovina Outdoor 11.09. ove godine organiziraju za Hercegovinu jedinstvenu sportsku manifestacija. Riječ je o međunarodnom XC (cross country) maratonu „XCM HERZEGOVINA 2016”“koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz BiH, ali i cijele regije.

Zbog atraktivnosti natjecanja XC maraton postavljen je na području Goranaca, Čabulje, Vrda, Raške gore na kružnoj stazi dužine 31 km. Elite natjecatelji će voziti dva kruga dok ostale kategorije kao i rekreativni biciklisti vozit će jedan krug.

Okupljanje i revijalni start bit će ispred Konobe Goranci, a startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou kod tvornice namještaja Mikas:

Za najbolje na utrci predviđen je bogat novčani nagradni fond.

Nakon utrke predviđeno je sadržajan zabavni program uz "iće i piće".

Utrka je ujedno i Državno prvenstvo BiH u XC maratonu,a boduje se i za MTB ligu Hercegovine. Utrka je i rekreativnog karaktera, što znači da je mogu, osim licenciranih vozača, voziti i rekreativci.

Pokrovitelji utrke su Turistička zajednica HNŽ-a i Sportski savez Grada Mostara, te agencija Shift Brand Design.

Više detalja o utrci bit će objavljeno naknadno.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 31 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/64814656...