Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Biciklistički kros „Putem spasa“

okupljanje ispred općine u 10h

ruta oko 15km

Učesnici će na biciklima voziti dionicu Kladanj – Mladoševac – Muška voda i na Muškoj vodi, tj. staroj ratnoj bolnici će se upriličiti ručak u prirodi i nakon toga razne sportske aktivnosti.

U namjeri da bitna obilježja i događaji sa naših prostora iz prošlog odbrambenog rata ne odu u zaborav, stvorena je ideja, da se „Put spasa“ Kladanj – MiIankovići, te ratna bolnica (Hotel Muška voda) obilježe na specifičan način.
Naime, ovi resursi, koji su u tom vremenu dali ogroman doprinos za Tuzlanski kanton, pa i širi dio BiH, u ovo poslijeratno doba, ni od kojih društveno-političkih struktura ili zajednica, nisu vrednovani, te im, dakle, nije ukazivana dužna pažnja.
U prošle dvije godine organizovan je biciklistički kros od Kladnja do Hotela „Muška voda“ uz učesće većeg broja biciklista iz Kladnja, Olova i dr. različite starosne dobi i spola, te je imao pozitivan eho.
S tim u vezi, proizašla je potreba da se ovaj događaj institucionalizuje, kako bi imao sva obilježja sportske, kulturološke pa i turističke manifestacije.
S toga će Biciklistički klub Kladanj u saradnji sa Sportskim savezom Kladanj od ove godine Biciklistički kros „Putem spasa“ uvrstiti u svoje redovite aktivnosti i učinit će sve organizacione i druge napore da on bude što masovniji sa učesnicima, a i sa posjetiocima.
Prije svega će se nastojati da kros poprimi regionalni karakter, jer su put i ratna bolnica imali taj značaj.
U tom smislu potrebno je ostvariti određene kontakte, prije svega sa biciklističkim udruženjima iz susjednih općina, Turističkom zajednicom TK, Sportskim savezom TK, kao i sa drugim institucijama

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!