Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
17:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklijada Liberty bike tour

Cijenjeni zaljubljenici u biciklizam i prirodu,

Čast nam je pozvati Vas na prvu biciklijadu LIBERTY BIKE TOUR u subotu 27.8.2016 godine, s početkom u 17.00 h.
LIBERTY BIKE TOUR je jedna od aktivnosti u sklopu Liberty festa, festivala koji ima edukativnu, sportsko-rekreativnu i glazbenu dimenziju.

Okupljanje i polazak će biti na prostoru između spomenika POBJEDA Antuna Augustinčića i wine bara Barrique u Batini s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav i susjednu Bačku.
Nakon toga krećemo prema Zmajevcu gdje prolazimo pored regionalne vinoteke, prolazimo kroz katolički i reformatorski surduk. Vožnjom po pitomim obroncima Banovog Brda nastavljamo prema Suzi gdje prolazimo pored cikloturističkog kampa Kolar i restorana Piroš Čizma.

Na kružnom toku u Kneževim vinogradima kod starog podruma Vina Belje (koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitne 1526. i s preko 1200m kvadratnih najveći je vinski podrum u Hrvatskoj) skrećemo prema Kotlini, mjestu s posebice lijepim položajem u živopisnoj dolini opkoljenoj vinogradima.

Od Kotline nastavljamo prema Podolju, prvom asfaltiranom cestom koja je presjekla Banovo Brdo. Na navedenoj dionici puta sudionici će se uvjeriti da Banovo Brdo i nije tako pitomo kako se na prvi pogled čini. Nakon blagog uspona očekuje nas strelovit spust. Nastavljamo prema općinskom središtu Dražu koji se nerijetko naziva biserom sjeveroistočne Baranje.

Iz Draža se nakon ugodno odvoženih tridesetak kilometara vraćamo na ishodište biciklijade u Batinu gdje nas očekuje objed, okrjepa, projekcije edukativnih filmova, te jazz koncert na otvorenom.

Srdačno se nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju, družiti se s nama i pritom uživati u prirodnim ljepotama Baranje.

Tempo biciklističke vožnje će biti prilagođen širokom krugu sudionika, sukladno vremenskim prilikama i stanju terena, nije nužno biti u top formi, već samo imati solidan bicikl i dobru volju.

Vožnja u koloni je bez pratnje policije i osoblja prve pomoći. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su se pridržavati zakona o sigurnosti prometa na cestama. Bicikli moraju biti tehnički ispravni sa ispravnom svjetlosnom signalizacijom. Preporuka je reflektirajući prsluk.

Uživajte biciklirajući kroz polja, šume, obronke Banovog Brda, surduke, uz Dunav, vinograde i vinarije, gatore...

Otkrijte skrivenu DRAŽ Baranje!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE30 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/166182506409248...