Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(srijeda)
18:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

5. Brčanska biciklijada

Ovogodišnja Biciklijada će se održati u sklopu nedelje mobilnosti, a, kao i prošlih godina, ona je revijalnog karaktera, te ima za cilj promociju bicikla kao alternativnog prevoza i edukaciju biciklista u saobraćaju.

Ove godine pripremljen je malo drugačiji program, sa sljedećom satnicom:
- Prijave na licu mjesta će krenuti od 16:00 časova i trajati do 17:50 časova;
- U 18:00 predviđen je start defilea biciklista kroz grad u dužini od 3 km;
- Po povratku na Trg mladih, upriličićemo edukativni poligon za sve bicikliste.

Ovogodišnja Biciklijada će biti organizovana u saradnji sa EU Info centrom u BiH, te Odjeljenjem za evropske integracije Brčko distrikta, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta i Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Kako bismo pospješili bezbjednost biciklista u saobraćaju, domaćini će podijeliti veliki broj reflektujućih prsluka za bicikliste, biciklističke kacige, zvonca, reflektujuća biciklistička svjetla. Takođe, za sve prijavljene učesnike obezbijedili smo majice, a tu su i ostali pokloni iznenađenja za najsrećnije učesnike.

Ovogodišnju Biciklijadu će posjetiti i najviši zvaničnici delegacije Evropske unije u BiH, kao i najviši predstavnici gradskih vlasti.

Kako bismo pripremili potrebnu količnu poklon majica, u odgovarajućim veličinama, pozivamo sve učesnike da se što prije, a najkasnije u nedjelju 18.09., prijave na web stranici www.Biciklijada.EUinfo.ba i odaberu željenu veličinu majice.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 3 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/654368011399344...