Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(četvrtak)
17:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Svetski dan bez automobila 2016.

PROGRAM BICIKLIJADE:

17:00 - 17:30 okupljanje učesnika biciklijade na gradskom trgu, prijavljivanje učesnika i podela promotivnog materijala, obraćanje organizatora.

17:30 – 18:00 – Vožnja (6 km) sledećim ulicama grada: Kuželjeva, Devet Jugovića, Cara Lazara, Kneza Miloša, Sedmi Juli, Bulevar Vuka Karadžića, Miroljuba Matijevića, Vladike Nikolaja, Vojvode Stepe, Gospodar Jovanova i završetak vožnje na gradskom trgu.

18:00 -19:00 - Program na gradskom trgu: posluženje za učesnike biciklijade, takmičenje u puž vožnji, takmičenje u spretnosti vožnje bicikla, podela poklona najstarijem i najmlađem učesniku

19:00 - Završetak manifestacije

Grad Čačak od 2015. do 2017. godine u okviru programa "Evropa za građane" Evropske unije realizuje projekat "Održiva mobilnost za građane Evrope. U okviru pomenutog projekta velikom biciklijadom ulicama Grada "Čačka obeležiće se Svetski dan bez automobila" u okviru manifestacije Evropska nedelja mobilnosti. Svetski dan bez automobila obeležava se svakog 22. septembra u više od 1000 gradova Evrope. Glavni cilj ove manifestacije je jačanje svesti javnosti o ugrožavanju životne sredine uzrokovanim prekomernim korišćenjem automobila, kao i podsticanje povratka pešaka, biciklista i javnog prevoza u gradsko središte.
Organizacija biciklijade ulicama grada imaće za cilj da promoviše biciklistički saobraćaj, bicikl kao ekološko i zdravo prevozno sredstvo kao i da skrene pažnju na probleme sa kojima se biciklisti susreću u svakodnevnom saobraćaju. Takođe manifestacija ima za cilj da podstakne građane da koriste zdrave i ekološke vidove kretanja kao što su pešački i biciklistički saobraćaj.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE6 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/122902991046060...