(nedjelja)
12:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

3,98

XCO “Vučja staza”

Mjesto održavanja: Otok (Roknjača)

Info:

Email: kamesnica.cyclingteam@gmail.com
Web: Facebook Event www.xczld.info www.prijave.xczld.info

Vrsta utrke:
Rekreativna utrka, 7. kolo Rekreativne XC zimske lige Dalmacije
Cross-Country Olympics, (XCO)
Dužina staze (kruga) je 5km, visinska razlika 150m
Kategorije 17-20, 20-30, 30-40, 40-50 i 50+: 4 kruga
Kategorije U16 i ŽENE: dva kruga

Napomena: Natjecatelji trebaju odvoziti sve krugove svoje kategorije kako bi bili u plasmanu. Pred-prijavljeni natjecatelji sa najviše bodova u svojoj kategoriji, osim kategorija U16 i ŽENE idu u “Startni box”. “Startni box” se popunjava automatski na stranici prijava, algoritam je 2 natjecatelja do 20 prijavljenih u kategoriji, te dalje po 1 natjecatelj na svakih idućih 10 prijavljenih. Prilikom prijave (plaćanja kotizacije) natjecatelji iz “Startnog box-a” će dobiti propusnicu koju će predati sucima prilikom izlaska iz “Call-up” zone kako bi zauzeli startnu poziciju.

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Kategorije:
U16 (do 16 godina)
17-20 (od 17 do 20 godina)
20-30 (od 20 do 30 godina)
30-40 (od 30 do 40 godina)
40-50 (od 40 do 50 godina)
50 + (natjecatelji preko 50 godina)
ŽENE (jedinstvena kategorija)

Start utrke:
Planirani start utrke je u 12:00h
Kategorije U16 i ŽENE startaju 2 minute kasnije.

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna predprijava na pod-stranici lige: www.prijave.xczld.info. Ukoliko ste već registrirani za sezonu 2016/17, molimo izvršite predprijavu na utrku – www.utrke.xczld.info. Predprijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke, tj. do 21.01.2016. u 12:00h.

Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija:
Persionalizirani natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja. Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige Dalmacije. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Kotizacija:
– za prijavljene natjecatelje: 30kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 50kn.

Natjecateljski broj:
– za prijavljene natjecatelje: 10kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 30kn.

Razlika kotizacije neprijavljenih natjecatelja ide u fond lige. Natjecatelji koji se predprijave, a ne prisustvuju utrci, na idućoj utrci plaćaju kotizaciju uvećanu za 10kn.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:00 – 11:45h u osnovnoj školi Kamešnica (centar Otoka). Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.

Natjecateljima je omogućeno sljedeće: Zajednički ručak, svlačionice i tuševi, parking, pranje bicikla, GSS, medicinska pomoć.

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrše HBS sudci.

Bodovanje:
Boduje se prvih 25 natjecatelja u svim kategorijama

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka utrke proglašenje pobjednika i ručak su organiziranu u sali za pireve Džimbek.
Nagrade su medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika, te poklon paket za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja koji završi utrku.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu sa vodom i bananama na startu tj. pri prolasku u svakom krugu.

Opći uvjeti:
Vozači startom utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Opis staze:
Staza je zamišljena i napravljena kao prava XCO staza ali sa ublaženim tehničkim djelom radi prilagodbe svim vrstama natjecatelja. Start utrke je u samom centru na ”Roknjači” odakle se odmah ulazi u prvi krug. Na samom početku se nalazi lagani uspon na uskom putu dok se kasnije cijelom stazom izmjenjuju singltrack-ovi sa laganim tehničkim djelovima, prolasci uz stare zidine te lagani slalomi između “starih kuća”, široki makadamski putevi sa prirodnim dropovima te vrlo mali postotak asfaltnog puta. Na samom kraju kruga očekuje vas slalom kroz boriće nakon čega se velikom brzinom spuštate prema novom krugu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE20 km
WEB BICIKLIJADE www.xczld.info/novosti/vii-kolo-xco-vu...