Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
12:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Serbia Ultra 6-12-24 2017.

6-casovni biciklisticki ultramaraton
12-casovni biciklisticki ultramaraton
24-casovni biciklisticki ultramaraton

Trka ce biti održana u Beogradu 13.05.2017.god u 12:00 casova , na samo 10 km od centra grada, Opštini Cukarica, u prelepom Košutnjaku gde ce takmicari uživati na cistom vazduhu okruženi šumom. Saobracaj za motorna vozila u vreme trke ce biti zatvoren, tako da smo bezbednost takmicara podigli na najviši nivo. Do sada ni jedan organizator sportskog dogadaja nije uspeo da zatvori saobracaj na toliko vremena, ali zahvaljujuci GO Cukarica i organizatoru to ce se desiti za prvi Dvadesetcetvorni ultramaraton u Srbiji. Krug je dugacak 1,6 km. Linija Start – Cilj je kod restorana Golf, gde se nalazi i Pit Stop. Staza je kratka, tehnicki zahtevna, ali poseduje i deo staze gde ce vozaci da razviju brzinu i odmore noge.

Kotizacija za trku iznosi 25€ U cenu kotizacije ulazi broj, troškovi organizacije , učesničke medalje, verifikacija rezultata i ručak. (Ne zaboravite da smo obezbedili da za vreme trke svih 24h trasa će biti bez saobraćaja za m/v)

Prijave se primaju do 30.04.2017. godine do 24h

Serbia Ultra 6-12-24 ce ove godine biti organizovana za solo trkace (muškarci i žene). Pogodna je za biciklisticke ultramarationske pocetnike, rekreativce, ultramaratonce i triatlonce. Podrška vozacu nije neophodna, a dozvoljena je u zoni Pit Stopa, gde ce u svakom trenutku biti dostupno i hrana i pice za ucesnike. Koliko puta ce ucesnici stati nije važno, ali znajte da sat ne staje i da otkucava Vaše vreme.

Prijave

http://serbiaultra24h.com/sr/prijava

Staza

http://serbiaultra24h.com/sr/staza


Pravila

-Vožnja se odlikuje time što se vozi bicikl na otvorenom u bez saobraćaja. Mora se poštovati ZOBS (zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije).
-Nema draftinga, a support je samo dozvoljen van staze na određenom mestu (Pit Stop), gde se vozač može presvući, uzeti obrok, osveženje ili odmoriti.
-Obavezno minimalno rastojanje je 10 metara
-Bicikl se sme menjati za vreme vožnje, u slučaju kvara dozvoljeno je da se nastavi peške sa biciklom.
-Nepoznavanja pravila Međunarodne Asocijacije Ultramaratonaca nije izgovor.
-U uračunato vreme računaju se sva stajanja, odmori, eventualni defekti. Znači, računa se zvanična kilometraža koja se napravi u 24 časa. Ako se vozi u uslovima bez saobraćaja na kružnoj stazi, računa se linija Start/Cilj kada se navrši 24. čas. U svakoj kategoriji važiće se samo krajnje vreme kada se završi poslednji krug. Takmičari mogu da završe krug koji je započeo najmanje 1 sec pre kraja poslednjeg kruga ( 5x59minx59sec; 11x59minx59sec; 23x59minx59sec)
-Skraćivanje staze će značiti automatsku diskvalifikaciju.
-Na stazi će biti sudija na motoru koji će kontrolisati trku.
-U slučaju jako loših vremenskih uslova direktor trke, sportski direktor trke sa sudijama i kolegijumom može da zaustavi trku pre kraja ili da je zaustavi.
-Sat koji meri vreme neće stati ni u kom slučaju.
-Ne postoji minimalna kilometraža, ali ako se vozi po kružnoj stazi, minimalna pređena kilometraža je jedan krug.
-Ne postoji uslov koliko se sati treba voziti ili preći kilometara.
-Ako vozač odustane pre isteka 24h o tome obaveštava verifikatora ili direktora u najkraćem mogućem roku.
-Slušalice su dozvoljene, ako se vozi u uslovima saobraćaja, samo u desno uvo se sme nositi slušalica. UMCA zadržava pravo da potupno odobri slušalice.
-Učesnik mora da nosi mobilni telefon sa sobom.
-Brojevi moraju biti vidljivi na predviđenom mestu na kacigi, bicikli i dresu, tako da može sudija i organizator da ih lako uoči. Učesniku kome se ne vide jasno brojevi biće automatski diskvalifikovan. To se odnosi i ako budu loši vremenski uslovi.
-Osiguranje učesnika je obavezno. Organizator ne snosi odgovornost za štetu/povredu/krađu ljudi, učesnika i objekata nastale od strane trećih lica prema učesniku i obratno. Potpisivanjem pristupnice, učesnik potvrđuje da je upoznat sa pravilima ovog događaja, da se u potpunosti slaže sa njima i da će ih sprovoditi u potpunosti.
-Dozvoljene su sve vrste dresova ili majci sa logoom sponzora. Uvredljivi natpisi na majcama/dresovima se neće tolerisati. Učesnik koji nosi takve natpise biće automatski diskvalifikovan u skladu sa pravilima trke.


Vreme

-Vremenski okvir će se nalaziti u zoni linije Start/cilj
-Podršci nije dozvoljeno da pre kraja vožnje učesnika stoji u zoni linije Strat/Cilj
-Datoteka krugova se automatski ažurira pomoću čipa koji će biti pričvrćen na takmičaru ili biciklu.
Čipovi će se preuzimati uz depozit koji će biti određen od merioca vremena i biće vraćen na kraju trke kada učesnik vrati čip. U slučaju gubitka čipa, depozit se ne vraća.


Pravila, kazne i diskvalifikacija

1. Svaki učesnik i članovi podrške moraju da pročitaju i budu upoznati sa ovim pravilima.
2. Kazne će biti primenjene zbog kršenja pravila. Upozorenje se može dati pre donošenja kazni
a) 1. Prekršaj - 3 km od ukupne pređene kilometraže
b) 2. Prekršaj - 8 km od ukupne pređene kilometraže
c) 3. Prekršaj - 16 km od ukupne pređene kilometraže
d) 4. Prekršaj – Diskvalifikacija
e) Prekršaj oko pravila osvetaljenosti donosi automatsku diskvalifikaciju

3.Kršenje pravila treba da se prijavi što pre, blagovremeno u krugu u kojem se desio prekršaj, a zvaničnici će pratiti da li se prekršaj dešava.
4.Protesti - žalbe moraju biti prijavljeni direktoru najkasnije 15 min po završetku. Konačne odluke će biti donate najkasnije 1 sat po prijemu iste.
Protest - žalba mora biti u pismenom obliku i prilaže se uz depozit u iznosu od 20€. U slučaju pozitivnog ishoda protesta – žalbe, depozit se vraća.
5. Direktor Trke ima potpun autoritet za tumačenje pravila.U sklopu Ultramaratona održace se i Specialized Bike Show, gde ce te moci da vozite bicikle i probate opremu ovog renomiranog proizvodaca bicikala i biciklistice opreme. Koji za ovu priliku specijalno donosi nove modele bicikala za drum i MTB.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!