(nedjelja)
12:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

3,98

XCM Black mountain

Mjesto održavanja: Vrana –Maškovića Han – Park Prirode Vransko jezero

Vrsta rekreativne utrke:
Rekreativni Cross country marathon ( XCM )
Dužina staze za muškarce je 24 km
Dužina staze za žene je 24 km
Dužina staze za U 16 je 24 km
Rekreativna utrka, X. kolo Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste i neiskusne rekreativce. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja. Pred-prijavljeni natjecatelji sa najviše bodova u svojoj kategoriji, osim kategorija U16 i ŽENE idu u “Startni box”. “Startni box” se popunjava automatski na stranici prijava, algoritam je 2 natjecatelja do 20 prijavljenih u kategoriji, te dalje po 1 natjecatelj na svakih idućih 10 prijavljenih. Prilikom prijave (plaćanja kotizacije) natjecatelji iz “Startnog box-a” će dobiti propusnicu koju će predati sucima prilikom izlaska iz “Call-up” zone kako bi zauzeli startnu poziciju.

Rekreativne kategorije:
U16( do 16 godina )
U16-20 (od 17-20)
20-30 ( od 20 do 30 godina )
30-40 ( od 30 do 40 godina )
40-50 ( natjecatelji od 40-50 godina )
50+( natjecatelji preko 50 godina )
ŽENE ( jedinstvena kategorija )

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 12:00h

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna predprijava na pod-stranici lige: www.prijave.xczld.info. Ukoliko ste već registrirani za sezonu 2016/17, molimo izvršite predprijavu na utrku – www.utrke.xczld.info. Predprijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke, tj. do 4.03.2017. u 12:00h. Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija: Persionalizirani natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja. Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige Dalmacije. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Kotizacija:
– za prijavljene natjecatelje: 30kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 50kn.

Natjecateljski broj:
– za prijavljene natjecatelje: 10kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 30kn.

Razlika kotizacije neprijavljenih natjecatelja ide u fond lige. Natjecatelji koji se predprijave, a ne prisustvuju utrci, na idućoj utrci plaćaju kotizaciju uvećanu za 10 kn.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:00 – 11:30h u Maškovića Hanu u Vrani. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije. Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće: Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, medicinska pomoć.

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.
Suci rekreativne utrke: Marina Fržop, CRO19710227 i Anita Bogdanović, CRO19831119

Bodovanje:
Boduje se prvih 25 natjecatelja u svim kategorijama

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak 14:30 h, a proglašenje pobjednika od 15:30 sati. Nagrade će biti medalje i pokloni naših partnera za prva 3 plasirana iz svake kategorije, poklon za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te simbolične nagrade za najstarijeg i najmlađeg sudionika koji završi utrku.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu na 16. km sa vodom.

Opći uvjeti:
Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati prilikom preuzimanja broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Opis staze:
Start utrke će biti u novoobnovljenom Jusuf Maškovića Hanu,monumentalnoj građevini iz 17.stoljeća, krećući se poljskim putem na jugozapad te odmah nakon 200 metara dolazimo do asvaltiranog uskog mostića bez fizičke ograde, na kojem molimo maksimalnu pažnju, gdje je i oštro skretanje u lijevo. Nastavak utrke će biti na več dobro poznatoj trasi maratona Vransko jezero s prvim usponom od 300 m i usponom od cca 4%. Vozeći se širokim i dobro utabanim makadamom narednih 3,6 km, skrećemo lijevo nakon čega sljedi uspon na brdo Crnogorka. Uspon je kategorije 4 prema Stravi i dužine 2,3 km, s 5% uspona i elevacije 63 m i dosta neravnim i teškim makadamom.Nastavljamo sjevernom padinom brda po ponovno dobro utabanom makadamu sljedećih 3 km i dolazimo na asfaltiranog križanja na kojem produžimo u smjeru juga prema uputama redara i putokazima na novo izgrađeni single „Mernjača Downhill“, spust kroz imenovani kanjon prepun vegetacije u dužini 1,4 km 162 m visinskog pada pod nagibom od -11% te molimo za izuzetnu pažnju prilikom spusta, ponajprije ako se naleti na gužvu s sporijim voračima ili defektima na biciklima.Dolaskom na široki makadam sljedeću dionicu vozima južnom padinom brda po širokom makadamu već spomenute trase maratona Vransko jezero narednih 6,8 km. Obratiti pažnju na znakove za skretanje u lijevo,stižemo na novo izgrađeni singl downhill dio koji je izrazito kamenit i tehnički zahtjevan, a sastoji se iz dva dijela, prvog dužine 0,4 km i -10 % spusta i drugog koji je malo manje zahtjevan zbog kombinacije laganog uspona i naglog spusta na kraju singlea. Ekipa GSS-a će biti raspoređena na toj dionici zbog sigurnosti svih natjecatelja.Slijedi lagani uspon širokim makadamom, a nakon toga ponovno skrećući u lijevo vozit ćemo drugim novoizgrađenim singlom koji to po prirodi nije i na kojem će se čak moći pretjecati zbog širine trase.Taj dio staze dužine 2,6 km s laganim padom i panoramskim pogledom na Vransko jezero koji je u svojoj drugoj polovici čak tehnički srednje zahtjevan završava na poljskoj cesti kojom završavamo krug.Taj posljednji dio utrke prolazimo predjelom Begovača,a kad dođemo do asfaltiranog dijela, zadnjih 1,1 km prolazimo pored kuća,crkve Sv.Nediljice i već spomenutog uskog mosta, prema cilju utrke nakon 24 km

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE24 km
WEB BICIKLIJADE www.xczld.info/novosti/10-kolo-xcm-bla...