Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
16:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Break Free kritična masa - klimi ima spasa!

Pozivamo vas da se pridružite prvom velikom klimatskom prosvjedu u Hrvatskoj, kritičnoj masi koja otvara niz nenasilnih akcija, događanja i okupljanja u više od 40 zemalja i na 6 kontinenata!

Kritičnom masom u Zagrebu započinje ovogodišnji globalni val mirnih prosvjeda protiv fosilnih goriva i njima uzrokovanih klimatskih promjena. Sindikat biciklista, Greenpeace Hrvatska i Zelena akcija / FoE Croatia pozivaju građane i građanke, udruge i inicijative, da se pridruže svjetskom pokretu “Break Free from Fossil Fuels”. Vlade i korporacije i dalje dozvoljavaju korištenje fosilnih goriva koja uzrokuju promjenu klime, zagađuju okoliš, štete zdravlju i dovode do kršenja ljudskih prava. Tražimo hitan prijelaz s ugljena, nafte i plina na 100% obnovljive izvore energije i u skladu s time, donošenje kvalitetne strategije niskougljičnog razvoja RH.

Krećemo iz dvorišta Tehničkog muzeja, gdje se održava izložba Futurama Redux - Urban Mobility After Cars & Oil, a završavamo na nasipu uz Klub Močvara gdje nas čeka ugodno nedjeljno popodnevno druženje i glazbeni program.

Vožnjom bicikla dajemo primjer kako se živi i kreće na održiv način. Pokažimo svijetu da nas je puno! Pozovite prijatelje, roditelje, dječicu i kućne ljubimce i pridružite nam se na još jednoj kritičnoj masi!

Tehnički muzej Nikola Tesla, nedjelja 12. ožujka, 16h. Vidimo se!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE10 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/187291804299326...