Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
KOTIZACIJA

- - - -

Biciklom niz Dunav

Biciklom niz Dunav
Beška-Stari Slankamen-Belegis-Stari I Novi Banovci-Novi Beograd

Organizovanim prevozom krecemo do Beske

Dužina trase – 80 km
Ukupni uspon – 800 m
Najniža tačka – 73 m
Najviša tačka – 245 m
Kondiciona težina – 9/10
Tehnička težina – 2/10
Izvora pitke vode – razne kafanice I prodavnice

Ako nemate brod ili čamac, to nije razlog da se ne spustite niz Dunav,. Smenjivaće se plodna vojvođanska polja, plavi Dunav, i lagani, vijugav, makadamski i zemljani put.
Krenimo redom iz Beške prema Dunavu, preko polja do najvećeg mosta na Dunavu. Kada se nadivite mostu svratite do plaže, i tu već negde počinje Krčedinska ada. Sada putujete grebenskim putem, i skoro uvek gađate srednji put (obično levi vode ka Dunavu, a desni dublje ka poljima, a nama je cilj da grebenom dođemo skroz do Starog Slankamena). Jedan deo je i asfaltiran, tako da je vama ostalo samo da uživate u pogledu, pratite Dunav i spajate nebo sa oranicama, a da bi došli do vidikovca sa kojeg je nastala gornja slika, možete preseći jedan put na gore, ili napraviti mali polukrug kao na treku – vama na volju, ali ne propustite vidikovac!!! Sada su na redu Slankamenački vinogradi, koji u jesen sigurno donose okrepljenje u vidu kojeg grozda.Nastavljamo dalje, i sada već ulazimo u Slano Slankamenački reon, gde su postavljene lepe table, koje vas upućuju na obalu Dunava ili da posetite tvrđavu Acumincum (iz doba Rimskog carstva u prevodu znači – mesto na brdu). Kada se nagledate pogleda, spuštate se u Stari Slankamen kome su Turci dali to ime i otvorili slano kupatilo (koje ćete videti nešto kasnije). U Starom Slankamenu možete obići mesto relativno brzo, pa vam to neću detaljnije opisivati, a značajno je to da ako se popnete do Lesnog profila koji je zaštićen i to je ustvari početak Fruške Gore, ugledaćete ušće Tise u Dunav, a nalaziće te se na vojvođanskoj tromeđi : vi ste u Sremu, levo od vas je Bačka, a desno od vas i Tise je Banat! Izlazite is Slankamena, i opet prolazite „kroz“ Lesni profil. Nastavljamo putem za Novi Slankamen – Surduk – Belegis - Stari Banovci - Novi Banovci - Batajnica-Zemun - Novi Beograd…
Ovu turu predvodi Uprava Udruzenja Biciklista “ Drumski Vozaci” I ogranicena je brojem clanova zbog broja sedista u kombi prevozu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 80 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/195614523948213...