Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

MTB izlet na Podveležje

Udruženje brdskih biciklista MTBA poziva članove, simaptizere i sve ostale na MTB izlet dana 6.5.2017. (subota) na Podveležje oznad Mostara.
Cilj vožnje je pokretanje akcije za prikljupljanje nedostajućih sredstava za dovršetak obnove MTB/planinarskog doma na Fortici. Akcija je zamišnjena na pricipu tombole uz minimalnu kotizaciju od 10KM. Maksimalni iznos nije određen, a svi donatori će u znak zahvalnosti biti trajno evidentirani na odgovarajući način.

Vrijedne nagrade za sretne učesnike tombole je obezbijedio M-bike shop (kacige, dva brzinomjera kao i druge nagrade u aranžmanu organizatora)

Podsjetimo, na Fortici su u tijeku građevinski radovi na uređenju ruševnog objekta koji će služiti kao planinski dom brdsko-biciklističkog udruženja, a koje će postati mjesto okupljanja i ostalih rekreativaca, kao i svih ljubitelja prirode. Osim doma, Udruženje je pokrenulo inicijativu za uređenjem rekreativnog parka Fortica s obzirom na sve sadržaje koji već postoje, ali i na potencijale koje to područje ima.Više o ovom projektu se već pisalo u medijima http://www.bljesak.info/rubrika/lifestyle/clanak/uredenje-doma-volonterske-akcije-na-fortici/194040 i http://m-kvadrat.ba/udruzenje-mtba-iz-mostara-ureduje-rekreativni-park-na-fortici/

Mjesto polaska:

Sarajevo, benzinska pumpa Braća Mujić (Stup) 6.5.2017. u 8,00 sati

Mostar, ispred M-bike shopa (odvajanje sa magistralnog puta M17 prema Podveležju) 6.5.2017. u 10:00

Dužina ture je oko 30km sa 1000m visinskog uspona i tehnički je zahtjevna na spustu.

Uspon je planiran asfaltnim putem iz Mostara do novog planinarskog doma na Fortici.
Sa Fortice bi se u povratku vozio makadamski spust po kamenjaru prema Gnojnicama.
Alternativno, manje spremni vozači imaju opciju povratka istim lakšim putem nazad.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE30 km
WEB BICIKLIJADE www.mtb.ba/6-5-2017-subota...