(subota)
09:15
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Lonja Bike Tour 2017. UPDATE!

BICIKLOM KROZ LONJSKO POLJE SUBOTA 3. LIPANJ 2017.

Program događanja:

Poseban vlak za bicikliste «LONJA BIKE EXPRESS» kreće s glavnog kolodvora iz Zagreba, staje u V. Gorici, Lekeniku, Sisku i zadnjom postajom u Sunji gdje vas dočekuju djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će vam biti domaćini na ovom cjelodnevnom izletu. Bicikliste će već tradicionalno pratiti i tamburaški bend.

Vožnja biciklom kreće sa želj. postaje u Sunji i kreće prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko, tradicijskom se skelom biciklisti prebacuju preko rijeke Save i produžuju za Čigoč. Tu je nakon 12 prijeđenih kilometara prva odmorišna točka na turističkom imanju Tradicije Čigoč. Nakon okrijepe i razgledavanja europskog sela roda kreće se prema Mužilovčici gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na jedinstveno Lonjsko polje na kojem u društvu mnogobrojnih ptica močvarica mirno pasu autohtone pasmine domaćih životinja (posavski konji i turopoljske svinje). Nakon odmora i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklom se nastavlja kroz slikovita sela Suvoj, Trebež, Puska, do Krapja, sela graditeljske baštine. U Krapju je duža pauza koja će se iskoristiti za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, vožnju turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupovinu tradicijskih lokalnih proizvoda. Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac te kroz Spomen područje dolaze na željezničku postaju gdje ih čeka «LONJA BIKE EXPRESS» za povratak u Sisak, odnosno Zagreb.

7:45 h Polazak vlaka iz Zagreba
09:07h Dolazak u Sunju • početak biciklijade (0 km)
10:30h Dolazak u Čigoč • odmor, osvježenje uz gratis kušanje čigočke pogačice, razgledanje rodinih gnijezda (12 km)
11:30h Polazak iz Čigoča
12:15h Dolazak u Mužilovčicu • odmor u retenciji, osvježenje u lovačkoj kući
(15 km)
13:00h Polazak iz Mužilovčice
14:15h Dolazak u Krapje • ručak po popularnoj cijeni, vožnja brodom, upoznavanje sa selom graditeljske baštine, lokalni proizvodi, ostali zabavni sadržaji (20 km)
18:00h Polazak iz Krapja
18:45h Dolazak u Jasenovac • ukrcaj u vlak (10 km)
• ukupno prijeđeni km na biciklu 57 km
19:28h Polazak vlaka iz Jasenovca za Zagreb
21:55h Dolazak u Zagreb

Vozni red je slijedeći po usputnim kolodvorima
Polazak iz Zagreb GK 7.45-Buzin 7.55 -V Gorica 8.00-Lekenik 8.14-Sisak 8.33 i dolazak u Sunju je u 9.07 sati.
Polazak iz Jasenovca je u 19.28, dolazak u Sunju 20.39., Sisak 21.29, Lekenik 21.48, Velika Gorica 21.37, Buzin 21.43 i Zagreb GK 21.55h .

Cjenik:
Prijevozne karte iz Zagreba, V. Gorice i Buzina za dvosmjerno putovanje koštaju 60,00 kuna za odrasle, djeca od 6 do 12 godina i umirovljenici 40,00 kuna, a iz Siska po cijeni od 35,00 kuna za odrasle, djeca od 6 do 12 godina i umirovljenici 20,00 kuna.
Prijevoz bicikla je uključen u navedene cijene.

Informacije o ruti:
Ruta nije zahtjevna s obzirom da je u potpunosti ravna i bez uspona. Ukupna dužina rute iznosi 57 km. Vozi se asfaltiranom cestom, izuzev na dionici odlaska u retneciju Lonjskog polja u Mužilovčici 2 km (tvrdi makadam)

Važne informacije za sudionike
Sudjelovanje na biciklijadi «LONJA BIKE TOUR 2017» je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati kako bi se oni koji su zaostali priključili. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija. Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć . Molimo Vas da držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

Organizator PP Lonjsko polje i Tportal Pedaliranje

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE57 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/167401681594980...