(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Biciklijada "Ulicama moga grada"

Već treću godinu za redom volonteri Kluba SKWHAT uz četiri udruge u nadležnosti kluba u suradnji sa Gradom Siskom, osmišljavaju prigodan program za obilježavanje ovog značajnog datuma. Ove godine su u pripremi tri akcije : Biciklijada ”Ulicama moga grada”, Pješačka akcija kroz povijest Siska i program kod tvrđe Stari Grad.

Biciklijada ”Ulicama moga grada”, ovoga puta će se održati u znaku obilježavanja EU tjedna mobilnosti i kretanja u nedjelju 22.rujna.

Okupljanje biciklista biti će na igralištu Srednje škole Viktorovac već od 14:30 dok je start u 15:00 sati ispred škole.

Cilj biciklijade je tvrđa Stari grad Sisak ispred koje će se odvijati prigodan program za sve sudionike.

Ruta biciklijade je dugačka 15.6 km, koja će se voziti sukladno prometnim regulativama, prometnim pravilima te pravilima o sigurnosti u prometu.

Ruta: http://ridewithgps.com/trips/1786464

Kolonu biciklijade osiguravati će redari volonteri organizacije Ride It Sisak, predstavnici Moto kluba Steel Spirit i djelatnici postaje prometne Policije Sisak.

Kolona biciklista kretati će se brzinom ne većom od 15 km/h, koju će diktirati voditelji kolone.

Pješačka akcija je dodatak biciklijadi.
Kretati će se središtem grada, točnije ulicama grada koje nose veliki povijesni značaj. Relacija će biti duga oko 2 km i također će voditi do tvrđe Stari grad. Start pješačke akcije biti će sa Željezničkog kolodvora Sisak u 15:00 sati.

Program kod Starog Grada započet će dolaskom biciklista sa vožnje. Usuradnji s Gradskim Muzejom Sisak otvorit će se slobodan ulazak u tvrđu Stari Grad za sve građane koji sudjeluju u akciji, pod stručnim vodstvom djelatnika muzeja.

Za sve posjetitelje ćemo pripremiti pet panoa 2×2 metra sa otisnutim planom Grada Siska, te pozvati sve one koji žele sudjelovati u predlaganju svojih ideja Gradu o ucrtavanju i izgradnji novih biciklističkih staza

Sve informacije ćemo objavljivati na sljedećim mjestima:
web stranici Kluba SKWHAT; facebooku Kluba SKWHAT: https://www.facebook.com/klub.skwhat

i facebook grupi ”Biciklijada ulicama moga grada” : https://www.facebook.com/groups/236344463163543/?fref=ts

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 16 km
WEB BICIKLIJADE www.skwhat.com/2013/09/obiljezavanje-e...