(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Z Bicikletun po Loze i Lužine

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Kastav“ i Lovačkim društvom „Zvirić“ Kastav, u sklopu 54. Kastavskih sportskih igara i obilježavanja Dana grada Kastva, SUBOTU 3. lipnja organizira 2. edukativno – rekreativnu biciklijadu Z BICIKLETUN PO LOZE I LUŽINE.

Potaknuti brojem sudionika na prošlogodišnjoj kastavskoj biciklijadi i manifestaciji Bike Rijeka Weekend te sveukupnim dojmom sudionika, organizatori su se odlučili na ponovnu organizaciju ove biciklijade, koja uz svoj neizostavni - rekreativni, sadrži i edukativni dio o Kastavštini te povijesti šuma ''Loza'' i ''Lužina''.

Za sudjelovanje na biciklijadi mole se sudionici da se ranije prijave i to putem ONLINE PRIJAVE (https://goo.gl/MFUszD) ili pozivom na broj Turističkog ureda TZ grada Kastva – 051 691 425.
Prijava je besplatna i nije obvezna, no svakako je poželjna budući da je broj sudionika važan zbog logističke organizacije.

Predviđeno okupljanje biciklista je na šetalištu Fortica, s početkom od 9:00 sati, a početak biciklijade je u 10:00 sati.

Dobrodošli su sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti. Za najmlađe, u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Kastav“ i Lovačkim društvom „Zvirić“, osmišljen je posebni program na prostoru ispred lovačke kućice „Zvirić“.

Najmlađi biciklisti odvozit će, uz stručnu pratnju biciklističkih vodiča, kraću rutu u dužini od ukupnih 6 kilometara do lovačke kućice. Pri dolasku u istu, moći će od lovaca naučiti više o stanovnicima šuma ''Loza'' i ''Lužina'', a kastavski vatrogasci će ih kroz zabavno natjecanje poučiti osnovama vatrogastva.

Grupa fizički spremnijih biciklista kreće s kastavske Fortice prema Brninima i Brajanima te se potom uspinje do mjesta Breza. U Brezi je predviđena okrjepa sudionika i kratki odmor nakon čega se preko Zvirića grupa vraća prema Kastvu.

Ukupna dužina staze je 18 kilometara uz trajanje vožnje od otprilike 2 sata i 30 minuta.

DOĐITE I PROVEDITE AKTIVNU SUBOTU NA BICIKLU!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE18 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/179945592534191...