Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
00:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

BRM 600 km Sveta Nedelja 2017.

malo ćemo ponavljati gradivo. OK, ne svi, samo neki.
Vozit ćemo 600-tku kao i prošle jeseni. Nadam se, iskreno, da će je oni koji krenu i završiti. Naime ova extraordinarna trasa najvaljena za drugu subotu prošlog listopada došla je na ukleti glas onih koje nitko nije završio u prvom pokušaju. To mi je već drugi brevet s takvom titulom.
Pogledajmo u svjetlu budućnost i prepisat ću neke dijelove vlastite jesenske najave. Nemojte me tužit zbog autoplagijata!
U grubo trasa vodi od prvih sekundi subote 20. svibnja iz Sv. Nedelje preko Kerestinca do Rakovog Potoka i dalje u Karlovac. Po čuvenoj D1 vozi se nadalje skroz do Zatona Obrovačkog i prve kontrole na 230. kilometru.
Nakon toplog obroka u restoranu ANITA slijedi vožnja uz more prema sjeverozapadu kroz Starigrad, Karlobag po jadranskoj magistrali do druge kontrolne točke u planinskoj kući na Alanu.
U nastavku ponovo slijedi putovanje na sjeverozapad uz more do Jadranovog pa preko Križišća na posljednji dugi uspon na Gornje Jelenje odakle možete mahnuti moru za oproštaj, ovog puta.
Treća kontrolna točka predviđena je za benzinsku postaju INA u Delnicama koja radi non stop. Od Delnica do Sv. Nedelje sve je više, manje poznato. Delnice – Ravna Gora – Vrbovsko – Karlovac – Jastrebarsko – Sv. Nedjelja.
Dakle, kao i uvijek kada se vozi 400 i više kilometara uz ispravni bicikl, kaciga, reflektirajući prsluk, prednja bijela i stražnja crvena rasvjeta su vam obvezna oprema i bez nje nećete moći krenuti na maraton.
U slučaju vremenske prognoze koja najavljuje olujnu buru u podvelebitskom kanalu start se neće održati. Nema smisla voziti više od 200 km i naići na zatvorenu cestu.
Tijekom prvih noćnih sati možete se opskrbiti na benzinskim postajama koje rade cijelu noć u Karlovcu, Turnju, Slunju i Korenici. U povratku, u kasnim noćnim satima opskrbljivati se možete na postajama u Senju, Crikvenici, Delnicama i Karlovcu.
Na cilj trebate stići do 16:00 u nedjelju 21. svibnja.

Startna pristojba iznosi 100 kn, a po završetku maratone može se naručiti komemorativna medalja za 70 kn.

Prijaviti i, po potrebi odjaviti, može se do četvrtka 18. svibnja u podne.
U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela kojeg ćete imat uza se za vrijeme breveta


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE611 km
WEB BICIKLIJADE randonneurs.bksvn.hr/2017/05/12/najava-brm-600-...