(subota)
08:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

5,31

BRM 200 Žumberak2

BRM 200 km Bregana 2017. - Žumberak²

Breveto dužine 200 km ili rekrativni krug od 100 km

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvog breveta Žumberak² (Žumberak na kvadrat) došlo je vrijeme za drugo izdanje. Start je u Bregani 27.5.2017. u 8:00 sati. Staza je dugačka 201 km, a vremenski limit za završetak je unutar 13:30 sati (do 21.30 sati).

I ove godine put nas vodi kroz Žumberačko i Samoborsko gorje, Samoborski i Jaskanski kraj koji se predstavljaju u punoj svojoj zelenoj ljepoti. Vozi se kroz šume i livade, vinograde i vočnjake, uz riječice, potoke i slapove, Pašnjake i oranice, po brdima a malo i po ravnici uz pjev ptica, zvuke domaćih životinja a ako bude sreće i pokojim primjerkom divljači koja pretrčava cestu.

Staza je malo izmijenjena u odnosu na prošlu godinu. Odabrane su malo bolje ceste, uklonjeni najzahtjevniji strmi i kratki usponi. Za sve one koji su vozili prošle godine ovo će biti prilika upoznati još neke dijelove ovog kraja. I ovog puta voze se 2 kruga, koja su zaštitni znakovog breveta. Promjena je što se drugi krug vozi u suprotnom smjeru.

Prva kontrolna točka je u Sošicama do koje se dođe nakon početnog uspona na Žumberačko gorje i najviše asfaltirane ceste na Žumberku, slijedi spust do Jastrebarskog i druge kontrolne točke. Treća je na start/cilju ovog breveta u Bregani do koje nas staza vodi preko Galgova i Samobora na koju dolazimo iz suprotnog smjera. Četvrta kontrolna točka je u Plešivici u vinariji i restoranu Ivančić gdje je osiguran ručak za sve sudionike. Ponovno se spuštamo do Jastrebarskog, pa kroz Slavetić do Kostanjevca i pete kontrolne točke. Nakon toga dolazi posljednji uspon, još jedno na Žumberak i spust na cilj u Breganu. Ceste su ovdje vrlo isprepletene i bilo bi potrebno mnogo više kontrolnih točaka kako bi se uklonila svaka mogućnost kraćenja. Ipak, da ne bi vožnja bila previše ispresijecana kontrolama a vjerujući u ranndoneurski duh svih sudionika postavljeno je 6 kontrolnih točaka.

I ove godine će osim breveta od 200 km bit će organiziran i jedan krug za rekreativce gdje će svaki biciklist rekreativac na sjecištima krugova moći odabrati svoj pravac ovisno koliko dugo i teško želi voziti. Krug za rekreativce je u dužini 100 ± km, ovisno o odabiru pravca.

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 25.5.2016. u 23:59. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta, te da li želite voziti brevet ili rekreativnu vožnju (1 krug) – prijavite se ovdje: https://goo.gl/9xeW0g

Za rekretivni krug, pristojba iznosi 40 kn. U cijeni pristojbe BRM200 i za rekreativni krug je uključen obrok na KT4.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE201 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/442207092810873...