Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
08:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

2 dana

KOTIZACIJA

- - - -

Biciklijada "Putevima 4te brigade"

Biciklijada "Putevima 4te brigade - 25 godina Južno bojište" će se održati 01. i 02.07.2017. Zbog ograničenog broja sijedala (1 autobus - 45 ljudi za povratak iz Dubrovnika + kamion za bicikle) moramo ograničiti učesnike na taj broj. - Vrijedi samo za one koji nemaju organiziran povratak u vlastitom aranžmanu - U nastavku ćete naći ostali info.
Prijavite se na 098 432 680. Info na fb. ili bajandragan@gmail.com
(U SLUČAJU OTKAZIVANJA MOLIMO JAVIT DA MOŽEMO UBACIT NEKOG DRUGOG)
SVE NAJOSNOVNIJE (JELO,PIĆE, NOĆENJE I PRIJEVOZ) OSIGURANO!

Tko želi pripomoći u organizaciji ili pomoć kroz donaciju može se obratiti udruzi veterana 4te brigade ili na mob. Dragan Bajan 098 432 680 - Predsjednik BK Oluja - Kaštela

Nacrt projekta biciklijade za 2017 godinu
Putevima 4. Brigade – 25 godina Južno bojište
Biciklijada je zamišljena da bude otvorenog tipa za sve uzraste i slojeve društva. Cilj ovog projekta je:
• Promoviranje Domovinskog rata, održavanje uspomena, edukacija mladih i edukacija stranih državljana.
• Podsijetiti na slavne dane 4. Brigade, ukazati na veliku žrtvu koje je ova postrojba dala za obranu domovine te odati počast svim poginulim braniteljima.
• Promoviranje zdravog sportskog života i druženje među širim spektrom hrvatskog puka.
Ova manifestacija je humanitarno - domoljubno – turističko - kulturno - sportskog karaktera, koja nastoji objedinjeno obilježiti spomen na sve operacije obrane grada Dubrovnika tojest Južnog bojišta.

Dužina puta – 220 km (2 dana)
Program puta (grubi nacrt)
1.Dan 01.07.2017
• Okupljanje na Dračevcu 07:00, molitva, govor VIP uzvanika te blagoslov.
• Start u 08:00
• Da se izbijegne gužva prema Stobreču vozi se Žrnovnica – Srinjine – Tugare – Naklice do Omiša (21.6 km) 1h 40 min vožnje.
• 09:40 u Omišu. Marenda, polaganje cvijeća kod spomenika poginulim braniteljima. Stanka od 20 min Polazak u 10:00
• 11:30 Dolazak Vrulje – kratki odmor 10 min. Polazak 11:40 (41 km)
• 12:10 dolazak Baška Voda (48 km). Stanka za okrepu 20 min. Polazak 12:30
• 13:10 dolazak Makarska (58 km). Stanka za ručak 20 min i polaganje cvijeća kod spomenika poginulog branitelja. Polazak 13:30
• 15:00 dolazak Živogošće. Stanka za okrepu 20 min. (78 km). Polazak 15:20
• 16:30 dolazak Gradac. Stanka za okrepu 20 min. (98 km). Polazak 16:50
• 17:50 dolazak Ploče. (112) km. Polaganje cvijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima. Večera i noćenje.

2.Dan 02.07.2017
• Polazak u 07:00
• 08:40 dolazak Klek (137 km). Marenda i odmor 20 min. Polazak 09:00
• Prolazak Neum i stanka kod Stonskog zaliva (158 km) u 11:20. Stanka 20 min. Polazak 10:40
• 11:50 Dolazak Slano (175 km). Stanka za okrepu polaganje cvijeća i upoznavanje ratnih zbivanja na tom području. 20 min. Polazak 12:10.
• 13:30 Dolazak Orašac (195 km). Stanka za okrepu 20 min. Polazak 13:50.
• 14:30 dolazak Mokošica (205 km). Polaganje cvijeća, stanka za okrepu i upoznavanje ratnih zbivanja na tom području 20 min. polazak 14:50.
• 16:00 dolazak Srđ (220 km). Svečani doček, polaganje cvijeća, večera i obilazak ratnog muzeja.
• 19:00 Povratak učesnika autobusom, bicikle u kamionu.
Povratak na Dračevac u 22:30

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 220 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/biciklijada.kastela/posts/463894917...