Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
KOTIZACIJA

- - - -

Obeležavanje Svetskog dana bez automobila u Novom Sadu

Svetski dan bez automobila se održava 22. septembra od 14 do 18 časova u Jevrejskoj ulici koja će za ovu priliku biti zatvorena za saobraćaj.
Biciklistički savez Vojvodine i Novosadska biciklistička inicijativa u ovoj, inače veoma frekventnoj ulici organizuju biciklistički piknik i radionicu za izradu stalka za samopopravku bicikala da bi  Novosađani toga dana mogli zamisliti kako bi izgledao širi centar Novog Sada bez saobraćajnih gužvi koje stvaraju automobili.
Aktivnosti kao što su fudbal, odbojka, badminton, bacanje frizbija i vožnja bicikala su planirane za sve uzraste. Za vreme ovih aktivnosti, volonteri NSBI i zainteresovani mladi će naučiti kao se pravi stalak za samopopravku bicikala, popularno nazvan “ciklokrp” koji će kasnije biti postavljen u blizini Riblje pijace i biće besplatan za upotrebu svim građanima.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!