Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(srijeda)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

4 dana

ORGANIZATOR Kontakt:

6. Biciklistički maraton za Vukovar

Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba šesti put zaredom organizira Biciklistički maraton za Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon okupacije Grada heroja 1991. godine. Kao i nekoliko prijašnjih godina, vozimo od 15. do 18. studenog.

Okupljamo se 15. studenog (srijeda) od 8:00 na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a krećemo točno u 9:00.

Prvi dan vozimo do Kutine (92 km), drugi dan od Kutine do Orubice (82 km). Treći dan iz Orubice krećemo rano ujutro, a u Vukovar (154 km) stižemo navečer, kako bismo dan kasnije, 18. studenog ujutro, sudjelovali u Koloni sjećanja i posjetili mjesta posebnoga pijeteta u gradu i okolici. Vraćamo se vlakom istoga dana navečer.

Kao i na svim našim dosadašnjim maratonima, sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima. Dakle, za sudjelovanje morate imati bicikl na kojemu možete voziti prtljagu. Put je ravan i vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h), pa masa bicikla ne bi trebala biti problem. Prateći kombi mora biti slobodan za prijevoz premorenih i (nedajbože) ozlijeđenih sudionika, te bicikala na kojima se kvarovi ne mogu otkloniti tijekom kratkih stanki po putu.

Osim opreme koju propisuje zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu.
Bicikl na startu mora biti POTPUNO ISPRAVAN!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Prijave traju do 28. listopada u ponoć - najkasnije do tog vremena potrebno je ispuniti online prijavu i uplatiti kotizaciju. Kotizacija iznosi 250 kn, a uključuje noćenja u zatvorenim prostorima s mogućnošću osnovne higijene, večeru u Kutini, večeru u Orubici, večeru i ručak u Vukovaru, prigodnu majicu, prateće vozilo, osiguranje za sudionike tijekom trajanja Maratona, te prijevoz sudionika i bicikala vlakom do Zagreba.
Kotizacija za sudionike koji po završetku Maratona ostaju u Vukovaru umanjena je za cijenu prijevoza vlakom i iznosi 150 kn.

ONLINE PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE: https://goo.gl/forms/tUjofwHONrzQHKgK2

POPIS PRIJAVLJENIH: https://goo.gl/JxfTfV

PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE:
Iznos: 250 kn (150 kn za sudionike koji se ne vraćaju vlakom)
Primatelj uplate: DBD Potepuh, A. Šoljana 3, ZAGREB
IBAN primatelja: HR9124020061100704920
Model: HR99
Poziv na broj nije potrebno upisivati
Opis plaćanja: Ime i prezime sudionika - kotizacija za 6BMVU

Potvrdu o uplati (skeniranu uplatnicu, potvrdu o online transakciji...) pošaljite na dbd.potepuh@gmail.com

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE328 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/165811687308001...