Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
00:01
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Zimska kampanja "Biciklom na posao i na advent"

Zagrebački advent već treću godinu za redom osvaja glasove za najbolji i najljepši u Europi. Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom i dijelimo trenutke s najdražima.

No, postoji i ružna strana adventa - nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč jeftinoj i besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi.

Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i posjetiteljima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16.-22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite. Pozovite svoje kolege, prijatelje i obitelj na advent, oslobodite se brige za automobil i dođite nekim održivim oblikom prijevoza.

U sklopu kampanje osvojite slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Podijelite ovaj event, postavite fotografije svojeg bicikliranja na posao, označite sebe, kolege i svoju organizaciju te pozovite frendove da ih lajkaju. 10 fotografija koje sakupe najviše lajkova i reakcija do kraja kampanje 22.12. u ponoć, osvojit će jednu od naših nagrada! Nagrade objavljujemo 23.12.

Također, organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na ovom eventu, ponudit ćemo povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer”, čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju te time pridonijeti svome poslovanju.

Kampanju otvaramo velikim tulumom Božićno druženje sa Sindikatom biciklista, na kojeg ste svi pozvani!

Tokom kampanje očekujte nas na zagrebački prometnim ulicama s raznim poklončićima za one koje zateknemo na biciklu!

Kampanja se provodi uz financijsku potporu Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!