(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Biciklijada ulicama grada u čast oca Ante Gabrića 2018.

Biciklistički klub „Relaks“ organizira četvrtu godinu za redom biciklijadu u čast oca Ante Gabrića u suorganizaciji TZ Grada Metkovića i biciklističkog kluba "Metković" i to našim metkovskim ulicama.
Biciklijada puna simbolike, inspirirana je poznatom fotografijom na kojoj otac Ante Gabrić kroz blato nosi svoj bicikl i uz poznatu činjenicu da je većinu svog misionarskog života skromno proveo upravo na bicilku ili pješice.

Otac Ante rođen je u Metkoviću 28. veljače 1915.g., a ovozemaljski svijet napustio je 20. listopada 1988.g. u dalekoj Indiji, grad Kalkuta.
Ovozemljska veličina našeg oca najbolje se očituje u činjenici da je na posljednjem ispraćaju prisustvovalo i odalo počast više od 20 000 tisuća katolika, muslimana i hindusa.
Zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić otvorio je 28. veljače 2015.g. u Zagrebu biskupijski postupak za proglašenje blaženim sluge Božjega oca Antu Gabrića, na dan 100. obljetnice njegovog rođenja.

Ruta:
Trg kralja Tomislava – crkva sv. Ilije – rodna kuća oca Ante Gabrića – Ulica oca Ante Gabrića – most – Pastoralni centar sv. Nikole – te natrag na Trg kralja Tomislava.

Ovim putem vas pozivamo da zajedno sa nama kratkom vožnjom biciklom u bijelim majicama odate počast ocu Anti Gabriću 24. veljače 2018. u 10,00 sati. polaskom sa Trga kralja Tomislava.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 10 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/786295728237414...