Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
08:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

BRM 200 km Zaprešić

Pozivamo vas na prvi Zaprešićki breveto. Za vas smo pripremili malo laganiju rutu od 203 km sa cca 2000 m visinske razlike prekrasnim brežuljcima Zagorja te jednim manjim djelom kroz Sloveniju.

Start je u subotu, 7.4.2018. u 8:00 kod kamenog portala u Aleji Đure Jelačića na nekadašnjem ulazu na Jelačićevo imanje. Breveto započinje vožnjom makadamom kroz drvored stoljetnih kestena. Nakon izlaska iz Zaprešića, za zagrijavanje slijedi lagani uspon na Mariju Goricu. Nakon spusta ruta nastavlja u smjeru Kumrovca te kroz Zagorska Sela dolazi do graničnog prijelaza Miljana. Ulaskom u Sloveniju, slijedi vožnja biciklističkom cestom koja vodi do prve kontrolne točke u mjestu Pristava pri Mestinju. Nakon selfija ispred ribnjaka, možete bacit pogled i na Sutlansko jezero sa druge strane ceste gdje borave mnogobrojne ptice.

Nakon ponovnog ulaska u Hrvatsku slijedi penjanje kroz Mali Tabor do Huma na Sutli gdje puca predivan pogled Prema Sloveniji i Macelju. Kroz Donje i Gornje Jesenje dolazimo u Bednju, mjesto osebujnog govora pa uživajte u natpisima i reklamama duž mjesta. Ako ste avanturističkog duha, slobodno ušetajte u lokalnu birtiju ili dučan i popričajte sa mještanima.
Dolaskom u Lepoglavu, grad čipke, slijedi još jedno jedinstveno iskustvo. Kontrolna točka, nalazi se u restoranu Ivančica koji se pak nalazi u sklopu kaznionice.

Nakon štambiljanja u kaznionici, ruta nas vodi prema Zlataru, Gornjoj i Donjoj Batini, Konjšćini te malom selu Prepolno gdje se nalazi iduća kontrolna točka na kojoj slijedi novi photo session ispred spomenika. Do Marije Bistrice možete odmoriti noge, a zatim slijedi jedan duži uspon na Laz Bistrički kako biste sagorjeli dodatne kalorije. Na vrhu uspona se nalazi nova kontrolna točka na kojoj imate čast opaliti selfie ispred putokaza za Sv. Matej.

Slijedi spust u Stubicu i Stubičke Toplice te još pokoji hupser i jedan kratki uspon iz Pojatna u Zaprešić. Za kraj ostaje još 2km spusta od nekoliko posto i svakim okretajem pedale grah vam je sve bliže. Cilj je u restoranu High Club koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.

Na cilju vas čekamo do 21:30.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna i uključuje obrok na cilju. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 5.4.2018., u 23:59.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 203 km
WEB BICIKLIJADE brm.bkbumbar.hr