Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
08:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

115 kn

Red Bull Goni Pony 2018.

Star slovenski pregovor pravi: “V tretje gre rado, v četrto pa Rado in ekipa poženejo hudiča na vrh Vršiča!” Po treh rekordnih izvedbah se Red Bull Goni Pony 26. maja na vršiško cesto vrača še večji, številčnejši in bolj spektakularen kot kadarkoli! Nimaš kolesa? Prebrskaj svojo, očetovo in sosedovo garažo! Nimaš retro oprave? Prebrskaj mamino, babičino in taščino omaro!

Kdo lahko sodeluje?
Vse kolesarske in kolesarji, ki smo že dopolnili 18 let (rojeni pred 26. majem 2000).

V kaj se spuščamo?
Vzpon na Vršič – “kolesarski Triglav”, oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 kilometrov vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo več kot 800 tekmovalcev in tekmovalk.

Aktualni rekord: 44 minut in 30 sekund.

Prijave na Red Bull Goni Pony so odprte!

Prijava

Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.redbull.si/gonipony do 19. maja 2018. Cena prijave znaša 15 € do 30. 4. 2018 oziroma 20 € od 1. 5. 2018 do 19. 5. 2018.

Pred vzponom:

Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 8.00 v centru Krajnske Gore (nasproti hotela Ramada) – čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Ob 14.30 je na sporedu tehnični sestanek. Obvezna prisotnost vseh sodelujočih.

Zaradi spremenjenega prometnega režima udeležencem priporočamo parkiranje na parkiriščih ob vznožju smučarskega centra.
Start!

Ob 15.00 štartamo sredi Kranjske Gore, na Borovški cesti, se ogrejemo v zaprti vožnji za avtomobilom mimo hotela Kompas in po cesti Rateče-Jesenice do Vršiške ceste. Leteči štart vzpona na Vršič bo pri hotelu Lek.
Med vzponom

Med vzponom na Vršič tekmovalce na strateško pomembnih mestih pričakujejo štiri okrepčevalnice, kjer je mogoče dobiti vodo in seveda kriiila.
Ciljna črta in povratek v dolino

To bo dirka, torej velja, da prvi in prva na vrhu zmagata. Kako pa nazaj v dolino s temi silovito učinkovitimi zavorami? Zadaj torpedo ali po domače "kontra", ki se rada greje, spredaj čeljust, ki ne vzbuja zaupanja. Tudi spustimo se na kolesih, a z obveznimi postanki za hlajenje in vrsto presenečenj, tako da se ne bo nikomur mudilo.
Ne pozabi na stil

Strokovna žirija bo ocenjevala tako slogovno primernost kot oblačil kolesarjev. Namig za kostumografijo: zlata leta ponyja so bila pozna šestdeseta, sedemdeseta, tudi še osemdeseta.​

Več informacij: http://redbull.si/gonipony

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE14 km
WEB BICIKLIJADE www.redbull.com/si-sl/events/goni-pon...
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/200602580964950...