Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr

3. Biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

Treća Ćirina biciklijada vodi nas od Ravno do Trebinja u dužini od 45km. Zanimljivo je što je ovo jedna jako lijepa dionica, gdje srećemo velik broj Ćirinih stanica, kao i onu najljepšu i najveću "HUM", a na kojoj sada po prvi put organiziramo jedno ovakvo biciklističko druženje. Dionica je potpuno ravna (možete zaboraviti na fizički umor), a taj da je i Dan Općine Ravno, tako da nas svakako očekuje zabava, druženje i bogat sadržaj. Biciklijadu završavamo u Trebinju, gdje će nas dočekati Ćiro - vlak koji još stoji i prkosi vremenu, a ugostiti će nas Grad Trebinje, Turisticka Organizacija Grada Trebinja i Biciklistički klub Leotar - "Leotar" bike club.

Dodatne informacije:

Udruga „HerzegovinaBike“, BK "Leotar" i JP "Vjetrenica" najavljuju biciklijadu „Ćirinom prugom Zavala - Trebinje“ koja će se održati u nedelju 09.09.2018. sa početkom u 11:00h ispred restorana Zavala u Zavali. Biciklijada se realizira uz financijsku potporu Turističke Zajednice HNŽ/K“, Turističke Organizacije Grada Trebinja, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“. Biciklijadu također podržali: Općina Ravno, Grad Trebinje, Leda voda i agencija onlyCroatia.com Travel Agency.

Povijesna uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice dijeli se na dvije staze, gdje jedna vodi prema Trebinju, a druga prelazi granicu sa Hrvatskom sve do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

Biciklijada starta ispred restorana Zavala u Zavali, gdje svi sudionici na raspolaganju imaju veliki parking i mogu parkirati svoja vozila, te se osvježiti u restoranu Zavala do početka naše biciklijade. Start biciklijade i početak našeg druženja planiran je za 11:00h, a biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 45km od Zavale do Trebinja, odnosno 90km u ukupnoj dužini biciklijade.

Bitno je spomenuti da je dionica ravna i nije fizički zahtjevna, a svi sudionici će na raspolaganju imati i kombi vozilo u pratnji u slučaju da im je previše bicikliranja.

Također, postoji opcija da kombi vozilo one kojima je 90km previše prebaci od Trebinja do Zavale.

Sudionici biciklijade će također, na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Kotizacija za sudjelovanje je 5KM, a svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu...

Prijave na biciklijadu možete izvršiti na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp-6YOgr5nu_67AgToD3E3lkx-ct5vhoExapm-bgvfGR9jQg/viewform?c=0&w=1P.S. Prijava na biciklijadu nije obavezna, ali uveliko pomaže organizatorima kako bi imali bolji uvid u broj sudionika, a u cilju bolje organizacije same biciklijade, kao i obroka za sve sudionike, te ostalih pogodnosti koje su dostupne svim sudionicima.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 90 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/240394586680639...