Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
15:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

14. Biciklijada “Subotina”

Kroz protekle godine biciklijada “Subotina” postala je jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja u Hrvatskoj koja svojim konceptom obiteljske biciklijade, kombinacijom laganog pedaliranja u prirodi, jedinstvenom gastro ponudom (Buzetski tartufi, Pivo, Keksi, Rakija) i uspomenom koju svaki sudionik nosi kući u obliku originalnih majica privlači u Buzet redovito više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske i šire.

Ruta će se kretati označenom cikloturističkom bike stazom “Dolinom Mirne i Bračane”, na tradicionalnom meniju za ručak su fuži sa tartufima, buzetsko pivo, keksi, rakije.
U planu je okrijepa u podnožju srednjevjekovnog kaštela Pietrapilosa.

Više o bicikljadi.

Staza nije zahtjevna te je i MTB početnici mogu savladati bez problema. Tu smo prvenstveno zbog dobrog druženja, pa je i ruta prilagođena za sve uzraste i za svačiju formu.

Okupljanje i prijave od 14h na Betonskom igralištu tik do Fast fooda Smile!

Startnina 40kn, majice su osigurane za prvih 100 prijavljenih.

Trasa biciklijade: Buzet-Fontana-Most-uz rijeku Mirnu-Minjera-Rušnjak-Opatija (okrjepa ispod kaštela Pietrapilosa)-Škuljari-Mažinjica-Sveti duh-Buzet.

Dužina trase: oko 22km.
Podloga: 50% -asfalt, 50% -makadam, zemljani putevi.
Težina: Lagana, sa minimalnom visinskom razlikom, najvećim dijelom je ravna dionica, sadrži samo jedan blagi uspon. Predviđeno vrijeme vožnje: sa uključenim stajanjem za okrijepu- 2h30min.

-Za sve sudionike biti će osiguran aperitiv dobrodošlice, ručak (fuži s tartufima+pivo), te 1-2 okrijepne stanice na trasi biciklijade.
U pratnji će biti službeno vozilo.

-Mole se svi sudionici da se na dan održavanja biciklijade pridržavaju uputa organizatora prvenstveno zbog dijela trase koja prolazi po javnim prometnicama (Mažinjica-Škuljari).

-Preporuča se upotreba zaštitne kacige (do 16.g. kaciga je obavezna) , rezervna zračnica i najbitnije, dobra volja.

Ovisno o stanju na terenu organizator zadržava pravo manjih izmjena trase ili smjera biciklijade..

Obzirom da je broj parkirnih mjesta vrlo ograničen u vrijeme Subotine preporučamo da se vozila parkiraju pored Sportske dvorane Buzet, te na gradskom parkiralištu koji se nalazi neposredno prije ulaska u grad ako dolazite iz pravca Poreča!

Poslije biciklijade svi na Subotinu

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 22 km
WEB BICIKLIJADE www.bk-buzet.hr/2018/08/14-biciklijada-...
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/165481175129561...