Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(četvrtak)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

7. Biciklistički maraton za Vukovar

Kao i šest prethodnih godina, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba i ove godine organizira Biciklistički maraton za Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon okupacije Grada heroja 1991. godine. Ponovno vozimo od 15. do 18. studenog, no ovaj put uz neke izmjene u odnosu na dosadašnje maratone.

Okupljamo se 15. studenog (četvrtak) od 8:00 na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a krećemo točno u 9:00.

Prvi dan vozimo do Novske (oko 120 km),
drugi dan od Novske do Strizivojne (oko 130 km).
Treći dan (17. studenog) iz Strizivojne krećemo rano ujutro, a u Vukovar (55 km) stižemo u prijepodnevnim satima, kako bismo SVI ZAJEDNO tijekom dana na biciklima posjetili mjesta posebnoga pijeteta i sjećanja (Vukovarsku bolnicu, Ovčaru, Memorijalno groblje, Velepromet, spomenik dvanaestorici redarstvenika u Borovu Selu,...).

Dan kasnije, 18. studenog ujutro, dakle na samu obljetnicu sloma obrane Vukovara, svi sudionici priključit će se Koloni sjećanja.

Kao i prethodnih godina, povratak za Zagreb planiramo u popodnevnim satima - biciklima do Vinkovaca, a dalje vlakom Vinkovci-Zagreb. Dolazak na zagrebački Glavni kolodvor oko 21:30.

Sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima. Dakle, za sudjelovanje morate imati bicikl na kojemu možete voziti prtljagu. Put je ravan i vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h). Osim opreme koju propisuje zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu.
Bicikl na startu mora biti POTPUNO ISPRAVAN!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske prilike. Sudjelovati mogu samo punoljetni državljani Republike Hrvatske. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Kotizacija u iznosu od 250 kn uključuje noćenja u zatvorenim prostorima s mogućnošću osnovne higijene, večeru u Novskoj, večeru u Strizivojni, večeru i ručak u Vukovaru, prigodnu majicu, osiguranje za sudionike tijekom trajanja Maratona, te prijevoz sudionika i bicikala vlakom do Zagreba. Za sudionike koji po završetku Maratona ostaju u Vukovaru ili se vraćaju vlastitim prijevozom kotizacija je 180 kn.

Dodatni detalji ili eventualne manje izmjene u planu (za koje kao organizatori zadržavamo pravo), bit će objavljeni na ovom eventu i na stranici DBD Potepuh.

POVEZNICA NA OBRAZAC ZA PRIJAVU (u kojemu su i upute za uplatu kotizacije): https://goo.gl/forms/HpvLU1OeL0V0qHGS2

*** Prijave i uplate zaprimaju se do 31. listopada u ponoć! ***

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE310 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/266903873954888...