Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
16:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

90. Beogradska Kritična Masa - Sad ili nikad!

Za dorćolsku bici-stradu!

https://ridewithgps.com/routes/28629731

Devedesetu Kritičnu masu želimo da posvetimo pravcu Kalemegdan Donji grad - Vukov spomenik, ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije.

Rekonstrukcija ovog poteza bi trebala da počne u novembru, a grad je navodno odustaood prvobitnog plana da se ovde izgrade biciklističke staze sa obe strane ulice.
Kako nemamo tačne informacije kako, kada i šta planiraju, pravo je vreme da se provozamo ovim pravcem i ukažemo na neophodnost da ovo ipak bude bezbedna biciklistička ruta, koja bi povezala Ruzveltovu sa Kalemegdanom, odnosno sa Donjim Dorćolom i početkom biciklističke staze uz Dunav i dalje uz Savu.

Krećemo kao i uvek sa Trga, idemo kroz Vasinu, Tadeuša Košćuška, desno u Cara Dušana i predmetnim pravcem do Vuka. Tu obilazimo oko parka i ponovo se uključujemo u Kraljice Marije i vraćamo se istim pravcem u suprotnom smeru na Dorćol. Završavamo na livadi Donjeg grada ispod Kalemegdana.

Dužina rute je 8,3 km

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE8 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/447039219125386...