Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
16:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

90. Beogradska Kritična Masa - Sad ili nikad!

Za dorćolsku bici-stradu!

https://ridewithgps.com/routes/28629731

Devedesetu Kritičnu masu želimo da posvetimo pravcu Kalemegdan Donji grad - Vukov spomenik, ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije.

Rekonstrukcija ovog poteza bi trebala da počne u novembru, a grad je navodno odustaood prvobitnog plana da se ovde izgrade biciklističke staze sa obe strane ulice.
Kako nemamo tačne informacije kako, kada i šta planiraju, pravo je vreme da se provozamo ovim pravcem i ukažemo na neophodnost da ovo ipak bude bezbedna biciklistička ruta, koja bi povezala Ruzveltovu sa Kalemegdanom, odnosno sa Donjim Dorćolom i početkom biciklističke staze uz Dunav i dalje uz Savu.

Krećemo kao i uvek sa Trga, idemo kroz Vasinu, Tadeuša Košćuška, desno u Cara Dušana i predmetnim pravcem do Vuka. Tu obilazimo oko parka i ponovo se uključujemo u Kraljice Marije i vraćamo se istim pravcem u suprotnom smeru na Dorćol. Završavamo na livadi Donjeg grada ispod Kalemegdana.

Dužina rute je 8,3 km

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 8 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/447039219125386...