Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

20. Novosadska Kritična masa

Mesto sastanka: Limanski park
Vreme sastanka: petak, 29 novembar, 17 časova

Kažu da je stigla jesen u naš kraj. Pa dobro, i šta sad? :)

Rukavice, jaknica, blatobrani, brkovi i furaj!

Čekaj, kakvi sad brkovi?

Ko je bio prošle godine na novembarskoj Novosadskoj Kritičnoj masi, seća se da je bilo mnogo brkatih na licu mesta.

Ideja puštanja brkova u novembru mesecu nastala je još 1999. godine, i predstavlja podršku u borbi protiv raka prostate. 2004. godine nastalo je ime Movember. (mnogima je ovo poznatije kao „No-shave november“) :)

Novosadska Kritična masa će i ove godine nositi duh Movembra, te ovim putem pozivamo sve učesnike i učesnice, koji/e žele, da na ovaj simboličan i veoma zanimljiv način iskažu podršku našim sugrađanima, kako Novog Sada, tako i planete, koji se bore protiv raka prostate.

Ne zaboravite da se osvetlitetetetetete adekvatno i pozovete sve svoje poznanike :)

Ko ne dođe... ;)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!