Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Baranjski Surduci 2019.

Kao što smo najavili uzbudljivu vožnju prirodnim ljepotama Baranje, a odredili smo konačan datum i stoga vas s ponosom pozivamo na našu prvu biciklijadu. Prvo je to vođeno, te organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima.

Kažemo istraživanje, te stoga rutu držimo u tajnosti kako bi ovaj događaj zadržao element uzbuđenja i sudionicima pružio jednu novu dimenziju iznenađenja.

Ovo nije još jedna standardna biciklijada, ovo je ulaznica u prekrasni svijet Baranje i njene „planine“, Banovog Brda.

Ova biciklijada obiluje nizom kontrasta; a dionice variraju od pitomih brežuljaka obraslih vinovom lozom do strmih i gigantskih surduka po kojima je sam događaj i dobio ime.

Sam termin „Surduk“ ukazuje na brojne različite kulturalne utjecaje kojima je Baranja kao biser Panonije, destinacija poželjna svim osvajačima, bila izložena. U mađarskom jeziku pojam szurdok označava klanac, a na turskom jeziku provaliju, bezdan, ponor.

Okupljanje će biti 19.05.2019. u 8:30 na Šećeranskom Jezeru u Belom Manastiru, a start u 9 sati.

Vožnja se odvija na Banovom brdu, zahtjevna je, jer podloga je zemljana, neravna i sadrži dosta uspona.

Dužina rute je 57 kilometara, sa 950 metara uspona.

Obavezan je ispravan MTB bicikl, sa dobrim kočnicama, a također je obavezno ponjeti 2 bidona vode, rezervnu unutarnju gumu i kacigu.

Tokom vožnje očekuju nas dva okrijepna mjesta, gdje će se moći i odustati.

Biciklijada završava na Šećeranskom Jezeru, gdje nas očekuje ručak (GRAH)

Kotizacija iznosi 30kn bez majice, a s majicom udruge 60kn, kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro račun Udruge rekreativnih biciklista Baranja, broj računa u tekstu ispod
HR0623400091110979436
U rubriku poziv na broj primatelja obavezno upisati OIB sudionika i popuniti prijavnicu na link https://www.urbb.hr/Home/Details?postId=10

Učesnici koji uplate kotizaciju do 10.05.2019.u ponoć, dobivaju start paket iznenađenja.
Broj sudionika ograničen je na 60

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 57 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/405969750186352...