(nedjelja)
07:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

BRM 300K - "Pet tvrđava v2"

Poštovane/i randonerke/i,
dobrodošli na ovogodišnji brevet prvenac iz Obudovca ovaj put u 300k izdanju pod radnim nazivom „Pet tvrđava v2“ što znači da je lajt motiv breveta identičan prošlogodišnjem izdanju, ali je ruta neznatno izmjenjena i obuhvata neke nove do sada nevožene pravce.

Edicija 2019 takođe predviđa obilazak pet tvrđava sjeveroistočne Bosne: Srebrenik, Soko, Maglaj, Doboj i Gradačac te usputno još nekolicinu pikanterija od kojih u ovogodišnjem izdanju izdvajam za ljubitelje dalje istorije manastir Ozren, za ljubitelje novije istorije jezero Modrac i ponos SFRJ prugu Brčko-Banovići kao i rudnik Banovići, za one sklonije tananijim senzacijama spiritualni lokalitet bosanskih kugli kod Zavidovića, dok je za ljubitelje prirode dovoljno reći Posavina, Trebava, Ozren, Spreča, Krivaja, Bosna i na kraju nezaobilazna posavska vikendica sa svim svojim čarima after brevet-a.

Bitniji tehnički detalji glase: 308km, oko 2900 visinca uz uglavnom dobru putnu podlogu, nekih 25 km intenzivnijeg saobraćaja od Pelagićeva do Srebrenika, „papreniji“ uspon na tvrđavu Srebrenik, nešto lošiju asvaltnu putnu podlogu na dionici od manastira sv. Nikole do Modraca i na kraju mogućnost konaka za ograničen broj učesnika.

Za one koji vole/planiraju šator varijantu broj mjesta je ograničen jedino veličinom parcele (hint cirka 1000m2).

Osim standardnih zahtjeva za brevet vožnju od kojih izdvajam obaveznu rasvjetu i fluo prsluk, potrebno je imati telefon sa kamerom/kameru zbog foto ovjere na pojedinim kontrolnim tačkama.

Ruta se može pogledati na https://ridewithgps.com/routes/29427918, uz opasku da zbog najavljenih radova na pojedinim dionicama moguca je neznatna korekcija i zbog toga će ruta biti pravovremeno korigovana nakon finalne inspekcije spornih segmenata.

Vidimo se na startu

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE308 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/269097530637274...