Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Večernjakova biciklijada 2019.

Pripremaju se, naime za Večernjakovu subotu, koja će početi 18. svibnja u 10 sati. Pod sloganom, Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji" osim već tradicionalne 37. Večernjakove biciklijade, ove godine program dobiva i veliko proširenje, jer će se na samom Bundeku održati i utrka u dvije nove discipline – nordijsko hodanje i utrka građana. Biciklijada će kao i svake godine, startati kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a tijekom rute dugačke deset kilometara, biciklisti će pedalirati Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Ulicom Grada Vukovara i Avenijom Marina Držića da bi se preko mosta Mladosti spustili u ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu, Balokovićevu i Trumbićevu ulicu kako bi došli do svoga konačnog odredišta – Bundeka.

Na jugoistočnoj strani parka Bundek, sjeverno od kružnog toka ulice Damira Tomjanovića, održati će se utrke nordijskog hodanja i trčanja. Dok će ruta hodanja biti duga 2.5 kilometara, trkači će prijeći 5 kilometara.Vrijeme se za biciklijadu već tradicionalno neće "štopati", ali će zato se mjeriti vrijeme za pješačke utrke.

Na pozornici DJ-a prava mala vojska gostujućih izvođača između utrka održavat će atmosferu na Bundeku. Svi će prisutni moći svratiti i u gastro kutak koji će posjetiteljima osim same okrijepe moći osigurati i adekvatnu pripremu hrane za naše "sportaše".

Prijave za biciklijadu otvorene su putem obrasca, dok se na utrke možete prijaviti i putem Stotinke.
https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/907


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!