Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
10:10
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Lonja bike tour 2019. & Lonja Bike Express

«LONJA BIKETOUR« BICIKLOM KROZ LONJSKO POLJE

Poseban vlak za bicikliste «LONJA BIKE EXPRESS« kreće s glavnog kolodvora iz Zagreba, staje u V. Gorici, Lekeniku, Sisku i zadnjom postajom u Sunji.

U Sunji ih dočekuju organizatori biciklijade, djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će im biti domaćini na ovom cjelodnevnom izletu na kojem će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend.

Vožnja biciklom kreće sa želj. postaje u Sunji i kreće prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko, tradicijskom se skelom biciklisti prebacuju preko rijeke Save i produžuju za Čigoč.

Tu je nakon 12 prijeđenih kilometara prva odmorišna točka na turističkom imanju Tradicije Čigoč.

Nakon osvježenja u razgledavanja europskog sela roda kreće se prema Mužilovčici gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na jedinstveno Lonjsko polje na kojem u društvu mnogobrojnih ptica močvarica mirno pasu autohtone pasmine domaćih životinja (posavski konji i turopoljske svinje).

Nakon odmora i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklom se nastavlja kroz slikovita sela Suvoj, Trebež, Puška, do Krapja, sela graditeljske baštine.

U Krapju je duža pauza koja će se iskoristiti za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, vožnju turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupovinu tradicijskih lokalnih proizvoda. Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac te kroz Spomen područje dolaze na željezničku postaju gdje ih čeka «LONJA BIKE EXPRESS« za povratak u Sisak, odnosno Zagreb.

07:45 h Polazak vlaka iz Zagreba
08:30h Dolazak vlaka u Sisak

09:09h Dolazak vlaka u Sunju
početak biciklijade
10:30h Dolazak biciklima u Čigoč
odmor, osvježenje uz gratis kušanje čigočke pogačice, razgledanje rodinih gnijezda 12 km

ll:30h Polazak iz Čigoča
12:15h Dolazak u Mužilovčicu
odmor u retenciji, osvježenje u lovačkoj kući 15 km

13:00h Polazak iz Mužilovčice
14:15h Dolazak u Krapje
ručak po popularnoj cijeni, vožnja brodom, upoznavanje sa selom graditeljske baštine, lokalni proizvodi, ostali zabavni sadržaji 20 km

18:00h Polazak iz Krapja
18:45h Dolazak u Jasenovac
osvježenje, Spomen područje, ukrcaj u vlak 10 km

ukupno prijeđeni km na biciklu 57 km

19:44h Polazak vlaka za Zagreb
22:06h Dolazak u Zagreb


Dodatne informacije
Cjenik:
Prijevozne karte iz Zagreba, V. Gorice i Buzina za dvosmjerno putovanje koštaju 60,00 kn za odrasle, djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike 40,00 kuna, a iz Siska po cijeni od 35,00 kn za odrasle, djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike 20,00 kn. prijevoz bicikla je uključen u navedene cijene.VRLO VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE SUDIONIKE !!
Sudjelovanje na biciklijadi «LONJA BIKE TOUR 2019» ie dobrovoljno i na vlastitu odgovornost.

Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati.

Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati zbog priključka ostalih.

Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija.

Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć.

Molimo Vas da držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

Ruta nije zahtjevna s obzirom da je u potpunosti ravna i bez uspona.

Ukupna dužina rute iznosi 57 km.

Vozi se asfaltiranom cestom, izuzev na dionici odlaska u retneciju Lonjskog polja u Mužilovčici u dužini 2 km (tvrdi makadam).

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 57 km