Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
KOTIZACIJA

- - - -

Bicikliranjem do zdravlja #2

Stiglo je proljeće, vrijeme je da izvadimo bicikle iz garaže i uputimo se u prirodu! Bicikliraj do zdravlja!

Budući da se RH suočava s rastućim problemima debljine i kroničnih nezaraznih bolesti, koji nastaju kao posljedica nezdravih načina života, promocija sporta je osobito važna. Upravo se biciklizam pokazao kao idealan sport jer može biti alternativa javnome prijevozu ili automobilu kao prijevoznome sredstvu do faksa ili posla i tako se može lako implementirati u svakidašnji život.

U želji za poticanjem studentske, ali i opće populacije da počnu koristiti bicikl svakoga dana, odlučili smo se okupljati svake nedjelje tijekom mjeseca svibnja u 17h na jezeru Jarun kod glavnoga ulaza (Hrgovići).

Nakon odvožene rute oko jezera uz popratnu glazbu, nastavljamo se družiti i uživati u danu.

Ukoliko akciju podržite sve 4 nedjelje, imate mogućnost sudjelovati u nagradnoj igri te osvojiti jednu od simboličnih nagrada koje smo pripremili za vas.

Uz to vas posljednje nedjelje očekuju i članovi Bike sekcije KSETa koji će besplatno popravljati vaše ljubimce na dva kotača te antropometrijska mjerenja na pametnoj vagi (postotak masnoga i mišićnoga tkiva, BMI, visceralne masnoće i bazalni metabolizam) kako biste doznali više o vlastitome zdravlju. 12.5. nam se pridružuju i članovi EMSA-e Zagreb koji će organizirati Bolnicu za medvjediće za mlade nade biciklizma. Naravno, brinemo se i za vašu sigurnost. Iz tog razloga će Sindikat biciklista 3.5., prije početka cijeloga projekta, održati predavanje na tematiku sigurnosti u prometu na Medicinskom fakultetu.

Studenti 1. i 2. godine Medicinskog fakulteta imaju jedan dodatan razlog za sudjelovanjem - svaki dolazak na Jarun boduje se za nastavu Tjelesne kulture!

Kako biste doznali više detalja vezanih uz projekt, pratite obavijesti na našim facebook stranicama i u događaju. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 7 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/428896671201342...