2. Biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

Udruga „HerzegovinaBike“ i JP "Vjetrenica" najavljuju biciklijadu koja će se kretati starom uskotračnom Ćirinom prugom na dionici Hutovo selo - Ravno (Zavala), a koja će se održati u nedelju 02.06.2019. sa početkom u 11:00h ispred osnovne škole u Hutovom selu. Biciklijada se realizira uz financijsku potporu „Turističke Zajednice HNŽ/K“, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“. Biciklijadu također podržali Općina Ravno, tvrtka GumaM i voda Leda.

RASPORED DOGAĐANJA

do 11:00h - iskupljanje svih sudionika biciklijade Ćirinom prugom ispred osnovne škole u Hutovom selu, odakle je i zvanični start biciklijade. Svi sudionici će na raspolaganju imati okrijepu u vidu kave i soka u lokalnom kafiću (besplatno za sudionike biciklijade).
11:00h - START biciklijade i polazak prema Ravnom
13:30h - dolazak pred restoran Oblat u Ravnom gdje će ljubazno osoblje ovog motela ponuditi okrijepu svim sudionicima biciklijade u kave i soka (besplatno za sudionike biciklijade).
14:00h - polazak prema Spilja Vjetrenica, a bitno je spomenuti da će sudionici biciklijade na taj dan imati posebnu ponudu za obilazak Spilje i to po cijeni od 5KM po osobi.
14:20h - dolazak pred Gostionicu Zavala u Ravnom označava i naš dolazak pred cilj i završetak biciklijade. Tu će svi sudionici ručak i zajedničko druženje.

DODATNE INFORMACIJE

Povijesna uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice prelazeći granicu sa Hrvatskom sve do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

Biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 32km od Hutova do Ravnog, odnosno 64km u ukupnoj dužini biciklijade. Sudionici biciklijade će na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

KOTIZACIJA I SUDJELOVANJE

Kotizacija za sudjelovanje je 5KM, a svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu.
Svi sudionici su dužni pridržavati se uputa organizatora, a preporučuje se nošenje kacige. Osobe mlađe od 15 godina su obavezne imati staratelja sa sobom.

PRIJAVE

Vašu prijavu možete izvršiti putam linka: https://forms.gle/VFpbCbFU9rjuFvZS8
Napomena: Jako nam je bitno da ispunite Vašu prijavnicu zbog broja obroka koji će sudionici biciklijade u Gostionici Zavala. Hvala Vam.

RIJEČ ORGANIZATORA

Ovim putem pozivamo sve klubove prijatelje kako iz BiH, tako i iz susjednih država, da se odazovu na biciklijadu, kako bi proveli jedan odličan dan i još jednom promovirali biciklizam u odličnom svjetlu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE32 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/404111733763395...